Mario De Mezzo îi atacă pe europarlamentarii USR: Motivele Parlamentului olandez, identice cu declaraţiile Ramonei Strugariu şi Dragoş Tudorache
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Jonas Horsch, Pexels
Fotografie de la Jonas Horsch, Pexels
Mario De Mezzo (PNL) lansează un atac dur la adresa europarlamentarilor USR Ramona Strugariu şi Dragoş Tudorache, după ce Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie prin care cere respingerea aderării României la Schengen. 

"Parlamentul Olandei a adoptat o rezoluție prin care România (și Bulgaria) ar trebui să mai aștepte până să fie primite în spațiul Schengen.

Motivele sunt IDENTICE cu declarațiile celor doi europarlamentari români (?!) Ramona Strugariu si Dragoș Tudorache. I-den-ti-ce. Se pare că nu avem nevoie de dușmani cu europarlamentari ca aceștia doi!

"Cu aşa reprezentanţi, nu ne mai trebuie opozanţi"

Sunt două subiecte diferite pe care le voi aborda pe rând:

1) au dreptate cei doi europarlamentari ROMÂNI (?!) când semnalează EI ÎNȘIȘI de la tribuna Parlamentului European problemele menționate? Răspunsul meu este (deși cred ca NU au): NU CONTEAZĂ. De ce? Pentru că, în anumite momente, istorice, atipice, cu care probabil nu ne vom mai întâlni (sperăm toți) zeci de ani, rolul tău de europarlamentar ROMÂN NU este să scoți tu în evidență problemele țării tale, ci să accelerezi prin discurs, interesul României din acel moment. Poate cei doi useristo-reperiști ar fi trebuit să fie mai atenți la istorie, anume la Brătianu și la Regina Maria, care au luptat ca leii pentru Marea Unire, reușind să o obțină, în ciuda multor argumente împotrivă, vehiculate în acea vreme.

2) rezoluția adoptată de Parlamentul Olandez înseamnă că nu vom primi votul? Nu știu și am auzit păreri și de o parte și de cealaltă. Eu sper că nu și că, în ciuda tuturor acestor opoziții - venite cel mai grav de la europarlamentarii nostri - vom fi primiți. Dar, dacă votul va fi unul negativ, atunci cel puțin cei doi europarlamentari ar trebui să răspundă public pentru răul efectiv făcut țării care i-a trimis ca REPREZENTANȚI acolo. Cu așa reprezentanți, nu ne mai trebuie opozanți!

Mai jos, pentru o corectă informare redau declarațiile inepte ale celor doi, iar cei care veți încerca să mă convingeți că au avut dreptate în ceea ce au spus, mai citiți o dată, vă rog, punctul 1.

“…n-am dat semnale de încredere când am vulnerabilizat justiția sau am cumpărat presa. Să reparăm legile justiției, să ne rezolvăm problemele de acasă și cred că asta va ajuta foarte mult” - Ramona Strugariu. 

“Să lucrăm împreună la pachetul de legi pentru justiție, să facem un pact în Parlamentul României pentru Schengen, și atunci, putem împreună să cerem socoteală oricărui lider european...” - Dragoș Tudorache. 

Rezoluția Olandei:

Problemele legate de corupție și crimă organizată într-o țară Schengen pot cauza probleme majore pentru funcționarea controlului de frontieră al țării în cauză și ar putea, prin urmare, să prezinte riscuri de securitate pentru Olanda și pentru întreg spațiul Schengen", a scris Mario De Mezzo pe Facebook. 

Cristian Diaconescu, mesaj clar pentru politicienii români despre intrarea în Schengen: Trebuie ajuns la Haga. Să nu se aştepte de la preşedinte

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a transmis un mesaj clar pentru politicienii români cu privire la intrarea în Schengen, după ce Parlamentul Olandei a dat o rezoluţie prin care recomandă refuzarea aderării României şi Bulgariei la acest spaţiu. 

CITEŞTE AICI MESAJUL COMPLET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel