Mariana Câmpeanu îi răspunde lui Mazăre, care i-a solicitat demisia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mariana-campeanu
mariana-campeanu

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu i-a răspuns, miercuri, primarului Constanţei, după ce acesta a îndemnat-o să își dea demisia de la conducerea Ministerului. Radu Mazăre o acuză pe Câmpeanu că e responsabilă pentru faptul că mai multe familii din Constanţa trebuie să returneze ajutoarele de încălzire de care au beneficiat.

Ministrul Muncii i-a transmis primarului Constanței că o eventuală ordonanță dată de Guvern nu va rezolva aceste probleme. Păsuirea persoanelor găsite cu nereguli în urma controalelor se poate face fie prin intervenția primăriei, fie prin cea a Ministerului Muncii.

„Curtea de Conturi a găsit la Constanţa 169 de persoane sau familii care nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate prevăzute în ordonanţă. Unele aveau autoturisme sau terenuri peste 2-3 hectare. Pentru acestea agenţia judeţeană a emis decizii de debit pentru că aveam sarcină de la Curtea de Conturi. În acelaşi timp noi am făcut verificări pentru că ajutorarele de încălzire se dau pe baza unor declaraţii. Am descoperit circa 1700 de peroane care nu se încadrau. Dintre acestea sunt persoane care deţin terenuri sau mai multe autoturisme. Pentru acestea am trimis procesul verbal la primărie pentru că domnul primar poate da decizie de recuperare a debitelor”, a declarat, miercuri, Mariana Câmpeanu la România TV.

Ministrul susține că acele cazuri în care printre persoanele depistate în urma controalelor ar exista și familii care ar merita ajutorul nu pot fi îndreptate de Guvern, chiar dacă primarul Constanței a sugerat această posibilitate.

„Domnul primar a despoperit că sunt şi persoane foarte sărace, dar legea nu face distincţie. Sunt două posibilităţi: fie primăria să plătească acest debit, fie Ministerul Muncii să le plătească. Vreau să-i comunic domnului primar că şi dacă aş da o lege să rezolvăm această problemă oricum nu funcţionează retroactiv, deci problema nu se rezolvă prin ordonanţă de urgenţă”, a precizat Câmpeanu.

Întrebată dacă va asculta îndemnul lui Radu Mazăre şi va demisiona, Mariana Câmpeanu a răspuns:

„Lăsaţi-mă cu demisia! Eu sunt pusă acolo să rezolv nişte probleme. Ce va fi după alegeri vom vedea atunci. Dânsul (n.r. Radu Mazăre) e mai impetuos şi e îngrijorat de situaţia unor cetăţeni şi pentru asta nu mă pot supăra pe domnia sa”.

Potrivit statisticilor Ministerului Muncii, la nivel naţional 13000 de persoane nu au corespuns criteriilor legii pentru a beneficia de ajutoarele care le-au fost acordate. „O cifră rezonabilă”, după cum consideră ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel