Marian Godină, despre polițistul care accidentat-o mortal pe Raisa: "Verificatul victimei cu piciorul e explicabil". Ceartă cu dr. Vasi Rădulescu: Atac tipic, de hater
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 18 ian, 09:32
WhatsApp
Marian Godină, despre polițistul care accidentat-o mortal pe Raisa: Verificatul victimei cu piciorul e explicabil / Foto: Facebook Marian Godină
Marian Godină a vorbit despre cazul polițistului care a accidentat-o mortal pe trecerea de pietoni pe Raisa.

Marian Godină a scris pe blogul său despre cazul polițistului care a accidentat-o mortal pe Raisa, o fetiță de 11 ani, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Acesta a reacționat după ce un bărbat a sunat la 112 și a transmis că, în cazul în care polițistul vinovat nu va fi arestat, va împușca la întâmplare polițiști. 

”Printr-un apel la 112, o persoană a anunțat că, în cazul in care polițistul care a comis accidentul de pe str. Laminorului nu va fi arestat, va împușca primul polițist care-i va ieși în stradă. Majoritatea comentariilor de la știrile cu acest apel de la 112 îl susțin pe apelant, ba chiar îl încurajează, comentatorii susținând că așa ar fi just.

Acest val uriaș de ură nu este altceva decât rezultatul adevăratelor campanii de denigrare a Poliției și a polițiștilor susținute de ani de zile de presă, politicieni și persoane publice. Și nu mă refer aici la scoaterea la iveală a derapajelor unor polițiști sau a întregii instituții, căci ăsta e rolul presei și e unul chiar benefic. Doar că presa nu se limitează la asta, ci de multe ori denaturează realitatea, uneori prin minciuni grosolane, alteori prin omisiune. Despre accidentul mortal de acum câteva zile s-au scris deja sute de articole și s-au postat mii de comentarii. Nu am citit încă niciun articol obiectiv, cu explicații pe înțelesul tuturor, ci doar articole care să atragă cât mai multe comentarii, cât mai multe opinii. Pentru că rolul prioritar al presei se pare că a devenit acela de a vinde și mai puțin de a informa corect și obiectiv.

Godină, critici la adresa lui Vasi Rădulescu: Medicul influencer care scrie cărți și le oferă gratis publicului

Unii politicieni și persoane publice au găsit și ei un bun prilej de a se băga în seamă urcându-se pe valul de ură pentru a mai câștiga puțină simpatie și notorietate. Îl dau aici exemplu pe dl Emanuel Ungureanu care, cu un limbaj nedemn pt un deputat, l-a numit pe autorul accidentului „un dement în hainde de polițist”. Explică mai departe același deputat cum polițistul a verificat dacă mai trăiește fetița cu piciorul.

G Ad:

Aceeași idee e prezentată și de doctorul Vasi Rădulescu, medicul influencer care scrie cărți și le oferă gratis publicului, acesta trebuind să plătească doar transportul (care e de fapt costul tiparului, livrării și al cărții, asta dacă nu ești suficient de naiv încât să crezi altceva). Medicul Vasi se arată oripilat de imaginile pe care abia le-a putut privi cu polițistul dând cu piciorul într-un copil ca să vadă dacă mai mișcă și spune că gestul arată cât de animal este polițistul.”, susține Marian Godină.

"Verificatul victimei cu piciorul e explicabil"

Marian Godină a vorbit și despre gestul polițistului de a-și ține piciorul sub trupul fetiței.

"De altfel, faza cu polițistul lovind cu piciorul a plecat de la o fotografie în care se vede pantoful polițistului în contact cu corpul fetiței. O fotografie. Și o declarație a unor martori, aceiași care au declarat că polițistul nu a sunat la 112, ci doar și-a anunțat colegii. De altfel, și această informație, cum că polițistul nu ar fi sunat la 112 a fost sursă pentru alte zeci de articole de presă, deși era foarte simplu pentru un jurnalist să întrebe la STS dacă polițistul a sunat sau nu la 112. Dar ce articole se mai scriau apoi?

S-a dovedit ulterior că polițistul a sunat de mai multe ori la 112 , sunt înregistrări audio în care se poate auzi un om în stare de șoc, pierdut în spațiu, în niciun caz un animal sau un dement așa cum este numit de un deputat și un medic, oameni plini de empatie de altfel.

Verificatul victimei cu piciorul, pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul, e explicabilă foarte simplu prin aceea că dispecerul i-a indicat să așeze victima pe partea stângă, acesta fiind aplecat asupra ei, a întors-o, fetița ajungând cu pantoful polițistului sub ea. Când s-a ridicat, a fost fotografiat, iar publicului i-a fost livrată o poză revoltătoare pentru cei care au văzut într-o poză tot ce s-a întâmplat, fără să mai filtreze cu propriile gândiri. Sunt curios dacă medicul Vasi pune diagnostice tot așa, pe vorbe, sau dacă face niște investigații înainte.", mai spune Godină.

"E clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală"

"Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții. Nu pot spune ce viteză avea mașina de poliție, doar o expertiză va stabili asta, dar e clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală. E la fel de clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului.

În aceleași imagini se vede că șoferul nu a schițat niciun gest, lucru ce poate însemna că nici nu le-a văzut pe cele două fete. În apelul la 112 zice că a lovit un singur copil, deci clar nu a văzut ce a făcut. Motivele pentru care nu le-a văzut le putem doar bănui. (...)   Tot pe imagini se mai vede un lucru despre care nu prea zice nimeni nimic, de teama ca nu cumva să se interpreteze că încearcă să ia apărarea polițistului și să-și atragă linșajul public. Cele două fetițe au alergat pe trecerea de pietoni. Nu e o bănuială, nu e o presupunere, nu e declarația vreunui martor, e o certitudine. Se vede pe filmare momentul în care încep să alerge, anticipând probabil că vor avea timp să treacă. Un alt aspect este starea trecerii de pietoni al cărei marcaj nu e vizibil. Administratorul drumului va fi sigur parte în proces. (...) În final, învățămintele care pot fi trase ar fi următoarele:

-conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva

-învățați copiii cum să traverseze strada corect

-nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple

-nu mai credeți tot ce auziți.”, a mai scris Marian Godină pe blogul său.

Vasi Rădulescu i-a răspuns lui Godină

”Salut, Marian. Mi-a plăcut partea cu cartea - un atac ieftin, tipic de hater care n-are altceva de criticat. Speram să nu citesc asta la tine. Cum anume e prețul cărții inclus în cei 20 de lei, că mie îmi iese din tiparul matematicii? Majoritatea magazinelor online au livrarea în jur de 20 de lei - doar giganții la volume mari au tarife mai mici negociate cu firmele de curierat. Adaugă tiparul și „prețul cărții” și ieși pe la 70 de lei. După logica mea. După a ta e un pic altfel. Ilară, ce-i drept. Hai să trecem la medicină. O victimă despre care nu știi dacă prezintă sau nu semne vitale, într-un accident, va fi, omenește vorbind, examinată și ajutată la nevoie. DAR NU CU PICIORUL. Succes în tot ce faci!”, a scris dr. Vasi Rădulescu în comentariile postării lui Godină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro