Maria Grapini: În Parlamentul European nu se ia temperatura. Aici sunt MII de angajați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Maria Grapini, europarlamentar, a răspuns în exclusivitate unor întrebări pentru DC News.

Europarlamentarul Maria Grapini ne-a răspuns la câteva întrebări legate de pandemie și măsurarea temperaturii, dar și despre procesele legislative europene. Aceasta ne-a spus că este în București și că în ultima perioadă a lucrat de acasă, fiind asistată de cei din biroul său de la Bruxelles.

„M-am întors, acasă, nu mai sunt curse. Acum am verificat și de abia în data de 29 mai o să pot să zbor, dacă nu anulează Tarom cursele. Dacă le anulează, ma duc cu mașina. Vom avea mai multe plenare pentru că sunt lucruri urgente”. Aceasta ne-a descris cum lucrează de acasă: „din păcate nu avem vot electronic, iar procedura este: se prezintă raportul de către președintele comisiei, primim buletinele online, eu votez, semnez buletinul, îl scanez și îl retrimit înapoi. Am legătură cu biroul meu, am 2 asistenți în Bruxelles. Procedura se îngreunează foarte mult!”

În Parlamentul European nu se măsoară temperatura

„Mă surprind anumite măsuri luate. Nu măsoară nimeni temperatura la Parlamentul European! Parlamentul este o clădire imensă cu mii de angajați”, a spus Grapini.

În opinia dumneaei este o măsură ineficientă și explică de ce: „după părerea mea, nu are nici o legătură cu prevenția, pentru că mai ales acum pe perioadă de vară poți să fii înfierbântat, poți să ai o temperatură puțin crescută. Oricum aparatele astea au abatere”. Aceasta a mai adăugat: „oamenii care măsoară acum temperatura, țin la 2, 3 centimetri aparatul, pe ei cine îi verifică cum procedează? Deci e clar că nu este o temperatură riguros măsurată!”

„Nu văd eficiența acestei măsuri! Cred că orice om responsabil când are febră se adresează medicului de familie!”

„Trebuie repornită economia, trebuie ca fiecare stat membru să își facă o altă strategie încât să reușim, după cum spunea comisarul Breton pentru piața internă, să închidem lanțutile valorice pentru fiecare produs, adică să reindustrializăm Europa”. Europarlamentarul consideră că este necesar ca Europa să își poată produce singură cele necesare, mai ales pentru industria farmaceutică. „A trebuit să impotăm din țări terțe și asta determină două inconveniente, pe de-o parte este timpul mare de așteptare, pe de altă parte nesiguranța produselor, pentru că noi în spațiul Uniunii Europene, în piața internă avem standarde de produs unice.”

„Poate că s-au neglijat prea mult soluțiile astea inovatoare și domeniul sănătății - pentru că s-a spus că sănătatea este subsidiaritate, nu-i politică a UE, fiecare stat face ce vrea. Noi am făcut, împreună, ca Parlamentul să creeze și sănătatea ca politică europeană și să se acorde un nou buget pentru cercetarea în sănătate și pentru dezvoltarea industriei farmaceutice în spațiul european.”

„Multe, foarte multe regulamente depind de cadrul financiar și dacă nu reușim să avem în final o propunere de la Consiliu de cadru financiar multianual, pe care să îl negociem instituțional și să îl batem în cuie, nu putem să trecem cu celelalte rapoarte și regulamente”, a spus Maria Grapini. „Blocajul este la Consiliu, adică la cei 27 de șefi de stat și de guvern”, europarlamentarul considerând că unanimitatea pe care trebuie să o întrunească Consiliul nu este o practică democratică, aceasta fiind nefavorabilă celorlalte procese ale UE, pentru că „unanimitatea este specifică dictaturilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel