Mari probleme la discursul lui Zelenski în Parlamentul României. Departament Tehnic: Modificări în 20 de secunde. Cine era traducătorul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat, luni seară, Parlamentului României, însă transmisiunea a avut probleme tehnice. Marți, Alexandru Tănase, director Departament Tehnic, a făcut primele declarații cu privire la acest subiect.

Discursul lui Volodimir Zelenski a început cu probleme, primele câteva zeci de secunde neputând fi auzite. De asemenea, au fost probleme şi cu traducerea, având în vedere că timp de secunde bune românii nu au putut înţelege ceea ce spunea Volodimir Zelenski.

„Practic, pista de sunet pe care o folosea traducătorul a fost partajată după modificarea de parametri cu sunetul care ne venea din Ucraina. (...) În momentul în care s-a reluat transmisia cu Ucraina și au fost puse în emisie calculatoarele, atunci s-a descoperit faptul că se emite pe un alt canal. S-a căutat să se identifice canalul pe care poate emite în momentul acela președintele. S-a identificat și s-au recalibrat”, a zis Alexandru Tănase.

„S-au efectuat, în 20 de secunde, toate modificările pentru ca discursul să fie transmis în plen și traducerea să fie conformă, lucrând cu partea de emisie, în situația în care eram în acel moment”, a spus Alexandru Tănase. „Traducătorul este cel folosit și de Ambasada Ucrainei. A avut discursul cu două ore înainte. În momentul în care acea modificare de parametru s-a făcut în cadrul sistemului de transmisie, practic vocea s-a suprapus peste canalul de traducere”, a continuat acesta.

Întrebat de ce nu a fost un al doilea traducător, „așa cum cere protocolul”, a oferit următorul răspuns: „Practic, problema tehnică nu a fost din partea traducătorului. Aceasta a fost configurația sistemului în momentul în care a început ședința.”

„Vreau să vă asigur că, începând de azi noapte, împreună cu colegii mei, analizăm produsul acesta, evident nici noi nu suntem mulțumiți. O să avem un răspuns”, a mai spus Alexandru Tănase.

Întrebat dacă, după discurs, au avut loc discuții cu partea ucraineană, a spus: „Nu, nu am discutat. Bănuiesc că au probleme mai importante.”

Zelenski: Sunt convins că România va participa la refacerea Ucrainei după război

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a declarat, luni, convins că România va participa la refacerea ţării sale după război şi a menţionat că doreşte un dialog pentru susţinerea comunităţilor româneşti, respectiv, ucrainene din cele două ţări.

„Sunt convins că România va susţine tot ce trebuie pentru impunerea dreptăţii. (...) Sunt convins că România şi firmele româneşti vor participa la programele pentru refacerea Ucrainei după război. Vom propune partenerilor noştri să preia refacerea unor regiuni care au fost distruse de Rusia. Potenţialul nostru, puterea noastră internă este mare, dar avem nevoie de ajutor pentru a reface viaţa în Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski în discursul ţinut prin videoconferinţă în Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel