Marea dezvăluire a lui Elon Musk, ”Fișierele Twitter” despre Hunter Biden: ”Publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Fox News
Sursa Foto YouTube Fox News
Elon Musk a lansat vineri seara ”Fișiere Twitter” despre ”suprimarea libertății de exprimare” de către platforma de socializare pe care acum o deține.

Publicarea acestor ”fișiere” a venit cu mesajul: ”Publicul merită să știe ce s-a întâmplat cu adevărat...”. Ceea ce a urmat după, a fost o serie de fragmente postate pe Twitter care detaliază ceea ce publicul a știut – și ceea ce directorii Twitter înșiși au detaliat în ultimii doi ani – despre deliberarea companiei cu privire la publicarea de către New York Post a dosarelor lui Hunter Biden, cu puțin timp înainte de alegerile din 2020.

”Ceea ce sunteți pe cale să citiți este prima tranșă dintr-o serie, bazată pe mii de documente interne obținute de surse de pe Twitter”, a declarat Elon Musk vineri seara.

Potrivit publicației Rolling Stones, fișierele  publicate de Musk au arătat în cea mai mare parte ceea ce a fost deja documentat: faptul că Twitter a eliminat link-urile care făceau referire la fișierele de pe laptopul lui Hunter Biden. Platforma de socializare a împiedicat inițial ca povestea despre scandalul lui Hunter Biden să apară în algoritmii săi de recomandare, iar mai apoi a interzis accesarea linkurilor către poveste în conformitate cu politica sa de distribuție a materialelor piratate. 

”Nu avea de-a face cu conținutul, ci cu politica materialelor piratate”, a explicat  fostul CEO Twitter, Jack Dorsey, în timpul audierii din 2021. ”Am avut o interpretare greșită. Nu scriem politici conform unei anumite înclinații politice”.

Yoel Roth, fostul șef al departamentului pentru siguranța platformei Twitter, care a demisionat în această lună, a recunoscut că gestionarea de către Twitter a articolului Post, articol care făcea referire la fișierele lui Hunter Biden, a fost o greșeală.

”Nu știam ce să credem, nu știam ce este adevărat, și ce nu”, a spus Roth după ce a părăsit compania.”Totul arăta ca un hack and leak, precum cel efectuat de serviciile secrete ruse la alegerile prezidențiale din 2016”, a continuat acesta.

”Fișierele Twitter” ale lui Musk au adus ca element de noutate puțin mai mult față de ceea ce foștii directori au  recunoscut în trecut.

La acel moment, Twitter a blocat distribuirea poveștii Post nu doar în postări ci și în mesaje directe, despre care Taibbi, aliatul lui Musk, a susținut că această intervenție este ”un instrument rezervat până acum pentru cazuri extreme, de exemplu pornografia infantilă”.

Instrumentul a fost, de asemenea, folosit pentru a bloca alte surse de context interzis, inclusiv adresa URL pentru Distributed Denial of Secrets, care partajează documente piratate cu jurnaliştii, precum şi Newsroom for American and European Based Citizens, o organizaţie de front pentru Agenţia Rusă de Cercetare pe Internet care s-a amestecat în alegerile din 2020.

 

Citește și:

Demisie de top în FBI: Acuzații de dezinformare și obstrucționarea investigațiilor care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA

Timothy Thibault, un agent special asistent FBI responsabil, ar fi fost forțat să plece după ce a fost acuzat de părtinire politică în gestionarea anchetelor care îl implicau pe fiul președintelui Biden, au declarat luni surse pentru Washington Times citat de NY Post.

Thibault era deja în concediu de o lună după ce republicanul de vârf din Comitetul Judiciar al Senatului, Chuck Grassley (R-Iowa), a început să-și manifeste îngrijorări cu privire la afirmațiile denunțătorilor conform cărora FBI și-a obstrucționat propriile investigații care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA, Joe Biden.

Într-o scrisoare adresată directorului FBI Christopher Wray în iulie, Grassley a spus că Thibault și analistul de informații de supraveghere al FBI, Brian Auten, ar fi fost implicați într-o ”schemă” de ”subminare a informațiilor derogatorii legate de Hunter Biden, sugerând în mod fals că este dezinformare”.

Thibault ar fi încercat, de asemenea, să elimine o cale validă de investigare a posibilei criminalități ale lui Hunter Biden până cu cel puțin o lună înainte de alegerile din noiembrie 2020, potrivit Grassley... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel