Marea Britanie promite să fie alături de Ucraina „până la victorie“: Credem că un agresor nu poate să își invadeze vecinul cu impunitate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Marea Britanie se angajează să susțină Ucraina până când aceasta va obține victoria împotriva forțelor ruse.

Marea Britanie are rezistenţa necesară pentru a fi alături de Ucraina "până la victorie", promite ministrul său de externe, James Cleverly, într-un discurs pe care urmează să îl susţină marţi în faţa conferinţei anuale a Partidului Conservator, relatează AFP.

Cleverly ar urma de asemenea să reafirme sprijinul de neclintit al Londrei pentru eforturile Ucrainei de a respinge forţele ruse şi de a nu recunoaşte niciodată anexarea de teritorii ucrainene de către Rusia, conform unor extrase din discurs.

"Nu suntem comentatori. Suntem actori pe teren, facem diferenţa apărându-ne valorile", afirmă ministrul.

Marea Britanie a furnizat un ajutor militar important Ucrainei de la începutul invaziei ruse la 24 februarie.

"Credem în libertate, în statul de drept. Credem că un agresor nu poate să îşi invadeze vecinul cu impunitate", subliniază şeful diplomaţiei britanice.

"Din acest motiv, suntem alături de ucrainenii curajoşi care îşi apără patria. Marea Britanie are rezistenţa strategică necesară pentru a-i ajuta să obţină victoria", adaugă el.

"Îi vom susţine până când suveranitatea lor va fi restaurată. Nu vom recunoaşte niciodată anexarea (regiunilor) Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie", promite de asemenea Cleverly, potrivit Agerpres.

Elon Musk, declaraţii care au şocat Ucraina. Spune că Crimea este a Rusiei şi că Ucraina nu are şanse să câştige războiul

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, a făcut pe Twitter mai multe declaraţii care au şocat. Acesta a spus că Crimea aparţine Rusiei, a propus refacerea referendumurilor de anexare a regiunilor din Ucraina, dar sub supravegherea ONU, şi afirmă că Ucraina nu are şanse să câştige războiul cu Rusia.

Iniţial, Elon Musk a venit cu un sondaj către urmăritorii său, în care a scris că "cel mai probabil aşa se va termina totul, se mai pune doar problema numărului de morţi până atunci". 

"Pacea dintre Rusia şi Ucraina: 

- Refacerea alegerilor din regiunile anexate sunt supravegherea ONU. Rusia se retrage dacă asta e dorinţa oamenilor. 

- Crimea devine formal parte din Rusia, aşa cum a fost încă din 1783, până la greşeala lui Hruşciov.

- Alimentarea cu apă în Crimea, asigurată. 

- Ucraina rămâne neutră", s-a arătat în tweetul lui Elon Musk, în care acesta şi-a invitat urmăritorii să răspundă cu DA sau NU la propunerile sale (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel