Marți, 5 aprilie, se va reuni Consiliul de Securitate al ONU: "Peste 800 de cadavre au fost lăsate pe stradă sau aruncate în gropi comune"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Barbara Woodward, Reprezentantul Permanent al Marii Britanii la Organizația Națiunilor Unite
Barbara Woodward, Reprezentantul Permanent al Marii Britanii la Organizația Națiunilor Unite
Consiliul de Securitate va discuta despre dovezile existente ale crimelor de război ale trupelor ruse în Ucraina.

Marea Britanie, care prezidează Consiliul de Securitate al ONU, convoacă marți, 5 aprilie, o ședință a Consiliului de Securitate pentru a discuta despre masacrele comise de invadatorii ruși în Bucha, regiunea Kiev.

Barbara Woodward, reprezentantul permanent al Marii Britanii la Organizația Națiunilor Unite, a anunțat acest lucru pe Twitter .

"Mâine, Regatul Unit convoacă o ședință a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Ucrainei. Vom discuta despre dovezile crimelor de război, inclusiv de la Bucha. Ne vom folosi președinția Consiliului de Securitate pentru a asigura transparența, responsabilitatea și corectitudinea”, se spune în mesaj.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Woodward a menționat că în acest weekend, în rapoartele din Bucha, oamenii au văzut civili ucraineni neînarmați împușcați cu mâinile legate la spate, potrivit UNIAN.

"Peste 800 de cadavre au fost lăsate pe stradă sau aruncate în gropi comune. Femeile au fost violate în fața copiilor lor", a subliniat ambasadorul.

Masacrul de la Bucha

Pe 2 aprilie, ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, a anunțat că întreaga regiune Kiev a fost eliberată de invadatorii ruși.

După aceea, au început să apară informații despre atrocitățile invadatorilor. Rușii au ucis și violat, abuzat și torturat oameni. În fotografiile șocante de la Bucha, care au apărut ulterior pe rețea, se vede că invadatorii ucideau oameni care erau legați.

În timpul eliminării munițiilor neexplodate din Bucha, apărătorii ucraineni au găsit o groapă comună cu peste 280 de cadavre de civili cu semne de moarte violentă.

Cadavrele femeilor împușcate zăceau pe marginea drumului, pe care ocupanții au încercat să le ardă.

Liderii lumii nu puteau ignora atrocitățile rușilor. Acțiunile armatei ruse au fost condamnate în toate țările și organizațiile europene. În acest sens, UE a anunțat că pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Noile restricții includ o interdicție pentru navele rusești de a utiliza porturile UE, restricții suplimentare la export și un embargo energetic, potrivit Financial Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel