Mare i-a fost surpriza când a cerut banane și a primit cocaină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Banane / Foto Pexels
Banane / Foto Pexels
O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în Chiajna.

Este vorba despre o captură impresionantă, mai exact 503 kilograme de cocaină, o captură descoperită din greșeală de autorități, potrivit Antena 3. 

Un importator de fructe și legume a făcut o comandă de banane. Surpriza acestuia a fost mare însă când, în loc de banane, cutiile primite erau pline de cocaină. Bărbatul a sunat imediat la 112, la fața locului ajungând în scurt timp cei de la Crimă Organizată care au făcut și teste de laborator. 

În urma testelor, s-a descoperit că drogul găsit are o puritate de 98%. 

În acest moment, anchetatorii încearcă să stabilească locul unde trebuiau să ajungă aceste droguri de mare risc, conform sursei citate. 

UPDATE: IGPR, precizări

O jumătate de tonă de cocaină, a cărei valoare pe piața drogurilor depășește 25 de milioane de euro, a fost descoperită în 35 de baxuri de banane. Proveniența baxurilor de banane era Columbia, dar achiziția s-a făcut dintr-un stat UE, potrivit IGPR.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că depozitul este în localitatea Chiajna.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Anchetatorii fac investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel