Marcel Vela, reacţie după ultimele declaraţii ale lui Orban şi Cîţu. "De dragul democraţiei, să cântărim ce spunem şi ce facem"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Marcel Vela
Facebook Marcel Vela
Marcel Vela, ministru de interne în Guvernul Orban, a reacţionat după ultimele declaraţii ale celor doi lideri PNL care se luptă pentru şefia partidului la Congresul din 25 septembrie. 

"Dragi prieteni liberali,

Ca membru al Partidului Național Liberal de prin 1990 am văzut multe confruntări, competiții și dueluri politice la toate congresele care au avut loc în cele trei decenii de activitate politică, iar filiala pe care o conduc a fost aproape mereu pe primele 10 locuri în clasamentele naționale ale rezultatelor electorale. Fiind de structură liberală și având personalități puternice, temperamentul multora a fost și la alte congrese la fel de vulcanic și comportamentul la fel de pătimaș.

Pentru unitate și calitate, sunt sigur că cea mai importantă dezbatere va fi pe moțiuni, proiecte și programe, cât și pe obiectivele campaniilor electorale din 2024, indiferent de numele și numărul candidaților pentru funcția de Președinte al Partidului Național Liberal.Până la urmă este în joc viitorul PNL, stabilitatea Guvernului și siguranța României. Așa cum spunea Ion I C Brătianu…”Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”.

Toți liberalii dorim să guvernăm bine țara, să ne înțelegem cu partenerii din coaliție și, pentru viitorul atât de complicat, să ne asumăm foarte clar doctrina Partidului Național Liberal. După acest weekend fierbinte, îndrăznesc să spun, de dragul democrației și al prieteniei, că trebuie să cântărim fiecare ce spunem și ce facem, pentru că întotdeauna cuvintele frumoase pot schimba lumea, iar cuvintele grele pot distruge speranța!

Dragi camarazi, doar împreună vom reuși!

Vă doresc, acum, la început de săptămână, pace și bunăvoire, iar celor care aveți alegeri în organizațiile locale și în filiale, mult succes, tuturor! Dumnezeu să binecuvânteze România!", a scris Marcel Vela pe Facebook. 

Orban, declaraţii dure la adresa USR-PLUS 

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce. Noi suntem altfel, noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, un partid care ţine cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român, indiferent unde este el, că este în România sau că trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a spus Orban, duminică, la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău.

Anterior, preşedintele PNL se comparase cu Cristiano Ronaldo, fotbalistul lui Juventus Torino, prilej cu care a fost înţepat de contracandidatul său la şefia PNL, Florin Cîţu. 

"Astăzi, despre Euro 2020! Portugalia a plecat acasă. Păcat. A fost 4 ani campioană europeană! A venit momentul să înțeleagă toată lumea că lucurile în fotbal s-au schimbat.

Nu se mai construiesc echipe în jurul unui singur jucător. Fotbalul este despre ECHIPĂ. Este important ca până și jucătorii în jurul cărora s-au construit echipe să facă un pas în spate și să conștientizeze că echipa e cea mai importantă dacă vrei să ai rezultate. La fel este și în viață.

Eu sunt Florin și pentru mine contează ECHIPA!", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel