Data actualizării:
Data publicării:

Marcel-Simion Mutescu, noul preşedinte al Autorităţii Vamale Române / video

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Muțescu
Muțescu
Marcel-Simion Mutescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române.

Marcel-Simion Mutescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a prim-ministrului, Ion Cupă a fost eliberat din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale Române.

Amintim că Marcel-Simion Mutescu a fost invitat în cadrul seriei de dezbateri „Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi” de la DC News.

La acea vreme, fiind Director General al Direcției Generale Managementul Riscului și Investigații Vamale, Marcel-Simion Mutescu ne-a vorbit despre rolul instituției în combaterea contrabandei, dar și despre bunurile cu care se face contrabandă. Acesta a explicat că nu există doar contrabandă cu țigări, ci cu multe alte bunuri, precum gazul fluorurat adus din China: „În frontieră suntem în prima linie în ceea ce privește combaterea contrabandei. Aici aș vrea să punctez, infracțiunea de contrabandă, chiar dacă majoritatea populației o percepe ca fiind legată automat de contrabanda cu țigări, care a fost un fenomen destul de răspândit, dar nu înseamnă doar contrabandă cu țigări. Sunt și alte bunuri care pot face obiectul activități infracționale. Aș vrea să menționez o tendință de vreun an, poate mai mult, de când a început contrabanda cu gaze fluorurate. Sunt gazele utilizate pentru răcire. Sunt unele gaze care sunt interzise la introducerea și utilizarea în Uniunea Europeană și se încearcă să fie aduse din China, plus că sunt unele restricționate, pe baza unei cote alocate la nivelul Comisiei Europene și acea cotă depinde de cota de carbon pe care o au statele membre sau firmele respective și atunci există o astfel de tendință. Din evaluările noastre, câștigurile aproape că bat câștigurile din contrabanda cu țigări", a spus Marcel-Simion Mutescu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel