Marcel Ciolacu vs jocurile de noroc. Premierul vrea ca toţi operatorii să aibă sediul fiscal în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com
Marcel Ciolacu nu se sperie de ”amenințările din industria păcănelelor” și vrea să urgenteze legile care vizează jocurile de noroc.

Premierul Marcel Ciolacu susține că nu se lasă intimidat de ”amenințările din industria păcănelelor”, iar joi, în cadrul ședinței de guvern, Executivul ca aproba o ordonanță de urgență prin care toți operatorii de jocuri de noroc să fie obligați să aibă sediul fiscal în România, mai mult, ca legea prin care sunt scoate ”toate păcănelele în afara localităților” și care se află în acest moment în Parlament să intre într-un regim de adoptare rapidă.

”Vreau să anunţ că voi merge înainte şi în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc, nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor şi joi vom da ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România, iar legea aflată în Parlament prin care scoatem toate păcănelele în afara localităţilor va intra într-un regim de adoptare rapidă.

Sunt convins că autorităţile statului vor face lumină cu privire la modul în care aceşti intermediari vor să prezinte politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut, regăsindu-se câteodată chiar consilieri ai primului ministru.

Aşa cum au făcut şi în pandemie, atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile şi spitalele erau închise”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, în şedinţa de Guvern.

Ciolacu cere sprijinul statului în privința șantajului

Aflat la Timișoara, la Conferința Județeană de alegere a PSD Timiș, Marcel Ciolacu a cerut statului român ”să vadă facă este vorba de o încălcare a legii de  un santaj sau este doar un fenomen întâmplător”, după ce a afirmat că sunt două persoane, pe care le-a și numit, care îl caută, prin interpuși, pentru a nu face ”ordine și serverele acestor jocuri de noroc să fie în instituția Jocurile de Noroc și nu în alte țări sau în offshore-uri”.

Astfel, premierul încearcă că îi încurajeze pe oamenii din partid să nu se teamă de toate atacurile care vor veni în perioada următoare.

”Să vă fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea eu consider că am ajuns într-o formă de şantaj. În calitatea mea de prim-ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător”, a mai spus premierul Ciolacu, la Timișoara.

Citește și: Pensionarii cu venituri sub 3000 lei vor primi ajutoarele de la Guvern. Marcel Ciolacu a făcut anunţul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel