Marcel Ciolacu: Eu nu fac parte dintre politicienii care le spun românilor să stingă becul
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Craiova, că un sistem de vouchere pentru a schimba electrocasnicele cu unele moderne care consumă mult mai puţin este oportun, subliniind că nu face parte din categoria politicienilor care le spun românilor să facă economie.

"Un sistem de vouchere pentru a schimba electrocasnicele cu unele moderne care consumă mult mai puţin este oportun. Este un mod de a ne încadra în zona de economie. Eu nu fac parte dintre politicienii care le spun românilor să stingă becul. Românii îşi gestionează singuri lucrurile, dar acesta este un sistem prin care statul să vină să continue un sistem de modernizare a gospodăriei", a spus preşedintele PSD, conform Agerpres.

Acesta a mai afirmat că în Spania au existat astfel de vouchere pentru fiecare locuinţă, printr-un program cu fonduri europene.

Potrivit liderului PSD, fiecare ştie ce economie doreşte să facă, voluntar.

"Statul român a venit cu anumite plafoane în funcţie de consum. Fiecare ştie ce economie face la bugetul familiei, unde doreşte să se încadreze. Este un mod voluntar. Celălalt mod... Cum poate să mă controleze pe mine cum consum în perioada de vârf? (...) Eu am crescut pe vremea lui Ceauşescu, mama striga după mine dacă nu stingeam becul, dar eu nu pot să-i cer fiului meu acelaşi regim pe care l-am avut eu. (...) Este posibil ca şi UE să se refere nu neapărat la populaţie, poate ar trebui să nuanţeze. Mă bucur că UE a spus că trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani de zile", a spus Ciolacu întrebat dacă face economie la energie. 

Citește și:

Ciolacu: Mama striga după mine dacă nu stingeam becul. Nu pot să-i cer fiului meu același regim

„Eu am crescut pe vremea lui Ceaușescu. Mama striga după mine dacă nu stingeam becul. Eu nu pot să-i cer fiului meu același regim și aceleași traume pe care le-am avut eu, să țipe cineva după el”, a spus Marcel Ciolacu.

„Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf? Este posibil ca şi Uniunea Europeană să se refere nu neapărat la populaţie. Poate ar trebui să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore, în timpul zilei. Presupun că o să nuanţeze şi Uniunea Europeană. Dar ce mă bucur, că aţi văzut că Uniunea Europeană a spus foarte clar: trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și:

Ciolacu: PSD susține necesitatea creșterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie

Marcel Ciolacu a transmis că adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european este un motiv în plus pentru care PSD susţine necesitatea creşterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie.

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei.

Totodată, este un motiv în plus pentru care PSD susține necesitatea creșterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe și contribuții a 200 de lei), propunere cu care va merge în Coaliție”, a transmis, miercuri, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel