Marcel Ciolacu, decizie importantă pentru fotbalul românesc după calificarea la EURO 2024: ”A venit momentul să ne asumăm”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o primă decizie după ce ”tricolorii” s-au calificat la EURO 2024.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat prima decizie în privința sportului după ce a asistat la meciul dintre România și Elveția, câștigat de ”tricolorii” care s-au calificat astfel la EURO 2024, după o absență de opt ani.

”Echipa României a reușit să învingă și aseară pe Arena Națională și să se situeze pe primul loc în grupă, la cinci puncte în fața celei de-a doua echipe clasate. Cred că a venit momentul să ne asumăm ca stat român, ca și Guvernul României să se implice direct în finanțarea academiilor de fotbal.

Dacă actuala națională ne-a redeschis o speranță în ceea ce privește fotbalul românesc, cred că și statul român, și guvernul, au datoria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în academiile de fotbal, alături de Federația de Fotbal ca să creăm o bază cât mai solidă și o perspectivă cât mai clară pentru viitorul fotbalului românesc, atât de mult așteptat de noi toți, microbiștii, și de către noi toți românii”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la Buzău.

De altfel, în ziua dinaintea meciului, Marcel Ciolacu a fost prezent în cantonamentul ”tricolorilor”, unde i-a felicitat pentru reușita din partida cu Israelul. Acesta a primit un tricou cu numele său și numărul 12 pe spate, semn că este ”al 12-lea jucător” al echipei.

Citește și: Nicolae Ciucă, surprins la meciul România - Elveția, în calificarea pentru EURO 2024/ FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel