Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Boloș, contestat din PNL. Unii liberali l-ar vrea afară din Guvern

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto gov.ro/ Marcel Boloș
Foto gov.ro/ Marcel Boloș
Ministrul de Finanțe ar putea fi schimbat. 

Lideri din PNL, dar și PSD, ar susține ca România să nu se încadreze în deficitul de 4,4% din PIB, pentru că ar însemna măsuri foarte dure, înainte de anul electoral 2024. O variantă pe care Marcel Boloș nu ar lua-o în considerare. Astfel, se pare că liberalul ar deranja o parte din liderii PNL care l-ar vrea ”sacrificat” din Guvern, conform B1TV. 

De fapt, nu e prima dată când el deranjează guvernarea. Amintim că un adevărat scandal a izbucnit după ce acesta a vorbit despre eliminarea facilităților fiscale. ”Sunt anumite reguli în facilitățile fiscale care ar trebui să fie comune pentru toți. Avem situații în care anumiți beneficiari de facilități fiscale nu plătesc contribuția la asigurările sociale de sănătate. Sunt alții care plătesc contribuția la fondurile de pensii private, alții nu. Propunerea cu care vom merge și o vom supune discuției în coaliție va fi aceea de aliniere a regulilor, pe care le avem în sistemul de facilități fiscale. Avem 3 mari beneficiari: IT, agricultură și construcții. Și aici vom încerca să uniformizăm aceste reguli de aplicabilitate. Adică nu putem discuta de o categorie de beneficiari de facilități fiscale care este tratată diferit față de altă categorie” spunea ministrul. 

Citește și: Marcel Ciolacu s-a enervat: Ce vreți să facem din țara asta? Să o îndreptăm spre un blocaj economic total?

În plus, pentru ȘtirileProTv, ministrul Marcel Boloș a spus că ”Nu mai putem bălti în aceste facilități fiscale, dar și în zona acestor impozite indirecte, mai ales pe consum, pentru ca mai apoi să avem problemele de fond, pe marile servicii publice. E nedrept, din această perspectivă, ca alții în locul tău să plătească această contribuție la asigurările sociale de sănătate, e un minim de decență în a asigura un sistem contributiv la asigurările de sănătate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel