Marcel Boloş anunţă consultări cu mediul de afaceri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că miercuri va avea loc consultarea publică cu mediul de afaceri despre destinaţia fondurilor europene în viitorul exerciţiu bugetar 2021-2027.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat, la începutul şedinţei de guvern, ministrului Fondurilor Europene să facă o consultare publică cu societatea civilă pe structura instituţională şi, mai ales, pe destinaţia fondurilor europene pe viitorul exerciţiu bugetar 2021-2027, astfel încât, cel mai târziu săptămâna viitoare, să poată fi adoptat de Guvern memorandumul care va fi baza negocierilor şi actelor normative aferente. Una dintre temele de discuţie va fi finanţarea tehnologiilor de vârf, a explicat Marcel Boloş.

'Dorim să le prezentăm atât posibilităţile de finanţare pentru perioada de programare 2021-2027, dar şi ceea ce înseamnă finanţarea tehnologiilor de vârf, unde Uniunea Europeană a acordat o importanţă deosebită acestor tehnologii. Ei trebuie să se pregătească din perspectiva obţinerii de finanţare, astfel încât să putem să ne asigurăm absorbţia fondurilor pe primul obiectiv de politică europeană, acela de specializare inteligentă, unde preponderentă este cercetarea împreună cu partea de transfer tehnologic şi producţie inteligentă', a spus Boloş, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel