Data actualizării:
Data publicării:

Maraton de vaccinare în București, în 7-9 mai 2021. Cum se face rapelul

Autor: Irina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat un maraton de vaccinare în București, precum cel din Timișoara. 

”Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Vaccinul administrat, cel mai probabil, va fi cel produs de Pfizer. Pentru rapel, se va organiza un astfel de eveniment peste 21 de zile. De asemenea, cei vaccinați se pot programa pentru rapel la orice alt centru în care se administrează Pfizer. La maraton, pot participa români din toată țara, nu doar din București. Singurul act necesar pentru maratonul de vaccinare este buletinul. Vaccinarea la maraton nu presupune o programare, ci doar să vă prezentați în locul în care are loc. 

Timișoara a dat startul maratonului pentru vaccinare. Mii de oameni au stat deja la rând și au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Și în Timișoara, vaccinul utilizat a fost Pfizer. Maratonul de vaccinare presupune implicarea a sute de voluntari. Sunt trei zile și trei nopți de vaccinare, programul fiind non-stop. Ținta ar fi de peste 10.000 de persoane vaccinate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel