Maradona îl susţine pe Evo Morales şi denunţă "o lovitură de stat orchestrată în Bolivia"
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Legenda fotbalului Diego Maradona şi-a exprimat luni susţinerea faţă de fostul preşedinte bolivian Evo Morales, care a demisionat din funcţie duminică, şi a denunţat "o lovitură de stat orchestrată în Bolivia", informează AFP.

Maradona a postat un mesaj pe contul său de Instagram, alături de o fotografie, făcută în 2008, în care apare alături de Evo Morales, ambii zâmbitori.

"Regret lovitura de stat orchestrată în Bolivia. Mai ales pentru poporul bolivian şi pentru Evo Morales, o persoană bună, care a lucrat mereu pentru cei săraci", a scris fostul căpitan şi număr zece legendar al selecţionatei Argentinei, care i-a susţinut în trecut pe cubanezul Fidel Castro şi pe venezueleanul Hugo Chaves, alături de care s-a afişat, de asemenea.

În 2008, Diego Maradona, actualul antrenor al echipei argentiniene Gimnasia La Plata, a susţinut echipa naţională boliviană, care îşi revendica dreptul de a juca pe teren propriu în capitala La Paz, situată la o altitudine de 3.600 m.

Într-un mesaj recent, Maradona l-a felicitat pe Morales pentru victoria sa revendicată în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Bolivia, contestată de opoziţie.

Aflat la putere din 2006, fostul ţăran "cocalero" (cultivator de frunze de coca) a demisionat din funcţia de preşedinte duminică, sub presiunea armatei şi a manifestaţiilor violente ale opozanţilor săi, în plină criză declanşată de realegerea sa controversată.

Mexicul i-a acordat luni azil politic fostului preşedinte bolivian, în urma unei cereri a lui Morales, care consideră că viaţa i-ar fi pus în pericol în ţara sa.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel