Rușii au răspândit informații false despre avioanele F-16 din România. Precizările MApN
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: captură foto Inforadar
Foto: captură foto Inforadar
MApN a venit cu precizări după ce rușii ar fi răspândit informații false despre avioanele F-16 din România.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) semnalează o știre falsă apărută pe canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar, conform căreia analiștii militari ruși susțin că „au fost deja efectuate de mai multe ori zboruri de probă, în direcția regiunii Odesa – Insula Șerpilor, cu aeronave F-16 transferate Ucrainei de țări din NATO, de la baza aeriană Fetești, unde piloții ucraineni sunt antrenați”. Potrivit MApN, sursa respectivă transmite „oficial” că infrastructura NATO va fi folosită de avioanele de luptă F-16 transferate Ucrainei pentru a lovi Rusia.

Dovada că rușii au răspândit informații false despre avioanele F-16 

"Este evident că așa-zisele „informații oficiale” transmise de canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar sunt false. Aeronavele F-16 transferate din Regatul Țărilor de Jos în Baza 86 Aeriană Borcea sunt folosite pentru pregătirea piloților la Centrul de Instruire F-16 inaugurat în luna noiembrie 2023, unde sunt instruiți în prezent piloți militari români, nu ucraineni.

Centrul European de Instruire F-16 (European F-16 Training Center - EFTC) de la Fetești a fost inaugurat în data de 13 noiembrie 2023. În prezent, la Centrul European de Instruire F-16 sunt instruiți doar piloți români. Menționăm, de asemenea, că, în marja Summitului NATO de la Vilnius din 11 iulie 2023, România și-a manifestat intenția de a instrui piloți străini după îndeplinirea tuturor condițiilor necesare. Așadar, aeronavele F-16 transferate de Forțele Aeriene Olandeze la centrul de la Fetești sunt utilizate doar în procesul de pregătire și instruire a piloților de F-16 – încă o dată, doar români, la acest moment, și nu pentru executarea unor misiuni de luptă", transmite Inforadar.

Precizăm că este pentru prima dată când pe canalele rusești de comunicare sunt publicate informații false privind aeronavele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel