MApN, precizări despre OROSTIM HV. Cât de mult poate produce Institutul "Cantacuzino"
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Referitor la punerea pe piaţă a produsului imunomodulator OROSTIM HV prin punctul de vânzare al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", din Splaiul Independenţei nr. 103, face o serie de precizări.

Produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfăşurat de Institutul "Cantacuzino" pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii.

Miercuri, 2 decembrie, produsul a fost lansat pe piaţă, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obţinut prin procesul de microproducţie al instituţiei de cercetare, lot compus din 942 de flacoane.

Care este ritmul maxim de producţie



Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", cu capacităţile de microproducţie din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiţionat atât de capacitatea limitată de producţie, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfăşoară cu stricteţe pentru fiecare lot produs.

Prin optimizarea fluxului de microproducţie, Institutul îşi propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantităţi. Producţia de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenţi economici specializaţi care deţin capacităţi de fabricaţie de nivel industrial.

În acest sens, Institutul îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuţiilor cu producătorii interesaţi de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piaţă în cantităţi suficiente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel