"Manhattanhenge"- ziua când soarele apune în spatele zgârie norilor. Vezi o serie de poze desprinse parcă din filmele SF
Locuitorii din New York au fost, miercuri seară, martorii unui fenomen astronomic deosebit, care se petrece de doar două ori pe an: soarele a apus printre zgârie-norii din Manhattan, motiv pentru care în selectul cartier s-au strâns sute de fotografi amatori.
La ora 20:25, străzile care "taie" de la est la vest cartierul au fost luminate de soarele la apus. Efectul a fost botezat, în 1996, "Manhattanhenge", după similitudinea cu Stonehenge. Acolo, soarele la apus se aliniază cu cercurile concentrice de pietre, la fiecare solstiţiu, informează Gândul.
Evenimentele de tip "Manhattanhenge" au loc în toate oraşele cu străzi lungi, aliniate de la est la vest, şi cu mulţi zgârie-nori. Totuşi, fenomenul pare să aibă cei mai mulţi fani în New York.
Aici, "Manhattanhenge" are loc în mai şi iulie. Există şi o versiune de iarnă a fenomenului care are însă loc la răsărit în loc de apus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News