Data publicării:

Manchester United se vinde la bursă pentru a scăpa de datorii

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Manchester United la bursa
Manchester United la bursa

Clubul britanic de fotbal Manchester United se pregăteşte să deruleze o ofertă publică iniţială pe bursa de la Singapore, prin care vrea să atragă un miliard de dolari pentru a reduce datoriile.

Oferta ar putea avea loc în acest an, au mai afirmat pentru Bloomberg două surse apropiate discuţiilor. Intermediarul tarnzacţiei este Credit Suisse, a doua mare bancă elveţiană, informează Mediafax.

Clubul a vrut iniţial să se listeze la Hong Kong, dar preferă acum bursa de la Singapore, însă nu a luat o decizie finală, au adăugat susrsele citate.

Una dintre persoane a arătat că Manchester United este gata să vândă circa 25% din acţiuni pe bursă.

Echipa de fotbal încearcă să-şi reducă costurile de finanţare şi să strângă bani pentru transferuri şi alte cheltuieli.

Găzduirea ofertei publice iniţiale a Manchester United ar reprezenta o victorie importantă pentru bursa de la Singapore, care concurează cu rivalii din Hong Kong pentru atragerea companiilor europene.

"Ar fi o lovitură bună pentru bursa de la Singapore. Manchester United este un brand bine cunoscut, care atrage atenţia în acestă parte a lumii, şi probabil că abia a început să valorifice acest avantaj pentru că de aici vine creşterea", comentează Christopher Wong, analist la Aberdeen Asset Management Asia în Singapore.

Reprezentanţii clubului au refuzat să comenteze informaţiile, calificându-le drept speculaţii. Purtătorul de cuvânt al Credti Suisse Vanessa Neill a refuzat de asemenea să faţă declaraţii.

Manchester United cheltuieşte circa 45 milioane de lire sterline pe an pe serviciul unor obligaţiuni de 500 milioane lire care vor ajunge la maturitate în 2017. Obligaţiunile au fost emise anul trecut pentru refinanţarea creditului bancar pe termen lung care a finanţat achiziţia clubului, în 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel