Mâncare de cartofi cu ciuperci. Rețeta savuroasă de post
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels(Rachel Claire Rachel Claire)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels(Rachel Claire Rachel Claire)
Mâncarea de cartofi cu ciuperci este ideală în perioada postului. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 1 kg cartofi

- 400 gr ciuperci

- 1 ardei gras

- 150 ml bulion

- 2 ceapă mare

- 1/2 ţelina mică

- 1/2 păstarnac

- 1 morcov

- 5 linguri ulei

- sare şi piper după gust

Vezi și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai tare rețetă de post: Gust senzațional!

Cum se prepară

Spălăm legumele, le curăţăm şi le tăiem astfel: cartofii cuburi, ciupercile şi ceapa pe jumătate și apoi felii; ardeiul, morcovul şi ţelina cubuleţe. Într-o cratiţă se pune uleiul (3 linguri )  la încins. Adăugăm ceapa, ţelina, morcovul şi ardeiul. Se călesc 5 minute şi apoi adăugăm 250 ml apă fierbinte. Se pun la  fiert 15 minute,  apoi adăugăm cartofii, bulionul, sarea, piperul şi se continua fierberea încă 15 minute, scrie bucataria-romaneasca.ro.

Într-o tigaie adăugăm restul de ulei şi prăjim ciupercile până devin uşor aurii. Într-un vas termorezistent (sau vas de lut – 2.6 litri ) se adaugă mâncarea de cartofi, adăugăm ciupercile şi introducem la cuptor pentru 20 minute/180C. Mâncarea se presară cu pătrunjel tăiat mărunt şi se serveşte  cu murături.

Vezi și: Cea mai bună prăjitură de post. Ai nevoie de făină, ulei, 4 mere și câteva ingrediente simple

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Vezi și: Cartofi înăbușiți cu usturoi și cimbru. Cea mai bună rețetă de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel