Managerul Spitalului Colțea, dr. Mircea Lupușoru, a fost demis. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut anunţul pe Facebook
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook - București Optimist
Facebook - București Optimist
Mircea Lupușoru, managerul Spitalului Colțea, a fost demis. Nicușor Dan a făcut publică informația pe pagina sa de Facebook, arătând că a scos postul la concurs pentru că este nevoie de o conducere nouă.

”Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colțea, Mircea Lupușoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital și va urma un concurs pentru asta. 

Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, un bun profesionist din domeniul sănătății. 

Hotărârea mea fusese luată cu ceva vreme în urmă, iar schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital și în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei. Le mulțumesc medicilor care au semnalat inclusiv astăzi problemele de management din spital”, a anunțat Nicușor Dan, citat de DC MEDICAL.

Medicii de la Colţea, scrisoare deschisă lui Nicuşor Dan 

Medicii de la Colțea, într-o încercare disperată, adresată lui Nicușor Dan, cer o șansă pentru Spitalul Colțea, prin participarea lui Mircea Lupușoru la concurs dintr-o poziție exterioară celei actuale (vezi în scrisoare). Ei se tem de ”aranjarea (fraudarea)” concursului și consideră că ”ar fi o reușită atât de simplă pentru o persoană antrenată”. Medicii de la Colțea se întreabă ce ar trebui să mai facă managerul Lupușoru, dincolo de tot ce a făcut, respectiv ”ilegalități, licitații dublate, aparatură fără mentenanță, fals în acte, concursuri organizate catastrofal și anulate pentru vicii de toate felurile, minciuni, compromisuri frică” și lista continuă, după cum puteți vedea AICI. Medicii susțin că peste tot se aude că mandatul managerului va fi prelungit până în decembrie, care avertizează că cu cât stă mai mult în funcție respectivul manager, cu atât mai greu va fi de reparat ceea ce el distruge. Astfel, ei adresează un apel către Nicușor Dan pentru a respecta promisiunile din campanie, pentru concurs organizat serios pentru conducerea spitalului, în loc de o numire politică. ”Știți prea bine, mult prea bine, cine este acest personaj” încheie medicii scrisoarea adresată primarului general. 

VEZI Revolta medicilor de la ”Colțea” față de managerul Lupușoru. Apel către Nicușor Dan: Știți mult prea bine cine este acest personaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel