Ingrediente pemtru mămăliga la cuptor
1 cană mălai (cumpărat/grişat sau de moară)
3 1/4 căni apă
1 lingură unt (opţional)
1 linguriţă sare
70 grame telemea cremoasă de oaie (sau brânză cremoasă de capră; opţional)
Cum se prepară mămăliga la cuptor
Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Într-o oală, care preferabil merge şi la cuptor se pune mălaiul, sarea şi apă. Dacă doriţi, adăugaţi şi untul. Se amestecă să se dizolve mălaiul în apă. Se pune pe foc şi se aduce la fierbere, amestecând des să nu facă cocoloaşe, scrie e-retete.ro.
Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Când mălaiul a absorbit apa şi vedeţi primii bulbuci pe margine şi începe să stropească uşor, luaţi oală de pe foc. Durează cam 5 minute acest pas.
Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Acoperiţi oala cu capac sau folie de aluminiu. Daţi vasul la cuptor la 160C pentru 45 minute. După acest timp, mămăliga trebuie să fie făcută, bine fiartă. Se scoate oala din cuptor şi se amestecă mămăliga vârtos de câteva ori.
Mămăligă la cuptor, rețetă. Cum se prepară. Românii o adoră! Dacă o doriţi mai fermă doar scădeţi cantitatea de apă. Dacă vreţi o mămăligă moale şi super cremoasa, adăugaţi telemeaua de oaie sfărâmată şi amestecaţi vârtos până se dizolvă în mămăligă. Mămăligă se va deschide la culoare, va deveni un galben mai pal. Serviţi-o imediat, cât e caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general