Data publicării:

Mămăliga, un aliment cu reale beneficii pentru sănătate

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Nutriționiștii spun că mămăliga este sănătate la ceaun, având numeroase beneficii ale organismului. 

Porumbul este bogat în acizi grați nesaturați, conține multe hidrocarburi, amidon, albumine,foarte multe vitamine din grupa B, vitamine E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. Porumbul are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice. De asemenea, are efect împotriva stresului. Chiar dacă prin fierbere își pierd din substanțele nutritive, peste 60% dintre acestea se păstrează, scrie realitatea.net.

Astfel, mălaiul fiert protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de infarct, ajută la procesul de reînnoire al celulelor, ameliorează hiperacida și ulcerul, reglează tranzitul intestinal și poate duce la scăderea în greutate.

Consumul de mămăligă reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mămăliga curăță bine intestinele și ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel