Data publicării:

Malina Müller, WifOR Institute, la Aspen Healthcare 2024, arată prioritatea în sănătate. Ce ar trebui să facem mai mult VIDEO

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Malina Müller, șef al departamentului Health Economics, din WifOR Institute, a oferit un interviu pentru DCNews, în cadrul summit-ului Aspen Healthcare 2024. 

Interviul a fost realizat de către jurnalistul Val Vâlcu: La ce ar trebui să fim atenți atunci când plătim pentru servicii medicale?

Malina Müller: Ar trebui să identificăm unde este cea mai mare nevoie, ce cauzează cea mai mare povară și de ce ar putea beneficia societatea cel mai mult. 

Val Vâlcu: Aveți o mulțime de date, datele sunt instrumente pentru îmbunătățirea eficienței în sistemul de sănătate. Ce spun ele despre noi, despre România? 

Malina Müller: Cred că prioritatea ar trebui să fie prevenția. Tot ceea ce permite depistarea precoce sau evitarea cu adevărat a unei boli este o cale bună de urmat, pentru că cel mai mare randament al investiției este atins cu măsurile preventive și acest lucru este valabil pentru toate domeniile de boală. Așadar, ar trebui să vă concentrați pe screening, diagnosticare și acces la tratament pentru a face acest lucru posibil.

Val Vâlcu: În ceea ce privește tratamentul, unde ne aflăm, ce ar trebui să facem mai mult?

Malina Müller: Aș spune că accesul, timpuriu sau în timp util, la medicamentele inovatoare este un lucru care ar putea fi îmbunătățit, deoarece timpul de așteptare în special pentru medicamentele inovatoare este foarte lung. Odată cu timpul în care pacienții nu au acces la tratament pierdem starea de sănătate și prin asta pierdem și bogăție care, ulterior, ar putea merge din nou în sistemul de sănătate.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel