Malformații uterine. Dr. Horia Cioflan, SANADOR, despre intervențiile miraculoase: Am paciente care au rămas însărcinate la o lună de la operație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Uterul malformat care este operabil poate asigura viitoarei mămici o sarcină la doar o lună de la operația de construcție. 

Dr. Horia Cioflan, medic primar Obstetrică-ginecologie la SANADOR, a vorbit, pentru DCNews și DCMedical, despre mai multe aspecte de sănătate, de ordin ginecologic, ce trebuie avute în vedere de femei, mai ales în contextul în care au în plan o sarcină. 

Sanador

Printre aceste probleme se numără malformațiile uterului care pot duce și la schimbarea poziției ovarelor. Conform medicului, ”uneori există malformații în care poziția ovarelor este distorsionată de forma particulară a uterului malformat. Ele, de obicei, au un loc bine destinat în abdomen și suferă niște modificări generate de procesul nașterii, de starea de graviditate. Ovarele mai mari, purtătoare de tumori, chisturi, pot să-și piardă locul de domiciliu, să ajungă în alte zone. Problema mare este a uterului, la malformațiile uterine, pentru că, totuși, el suferă distorsionările arhitectonice cele mai serioase. Unele din malformații se operează, cu mare succes, pe care histeroscopică, pe care laparoscopică sau, și mai bine, pe cale combinată. Unele se operează robotic, unele, din păcate, nu se pot opera. Se face o construcție a uterului care, de cele mai multe ori, este miraculos izbăvitoare, pentru că am paciente care au rămas însărcinate într-un interval de la o lună până la trei luni de la operație, ceea ce e foarte rar. Unele paciente au fost mirate pentru că nu știau că au o malformație uterină. Asta mi se pare o chestiune extrem de interesante, pentru că, întâi de toate, avem ecografe destul de performante. Nimic din toate acestea, din tot ce înseamnă apare care oferă o imagine absolut senzațională, niciunul dintre aceste aparate nu pot înlocui consultul clinic. Discuția cu pacientul trebuie să fie - și nu folosesc un termen forțat - exhaustivă.” a spus dr. Horia Cioflan, medic primar Obstetrică-ginecologie, în interviul acordat DCNews și DCMedical. 

”Există o sumedenie de malformații uterine care îngreunează viața femeii. Întâi de toate că obținerea unei sarcini devine foarte dificilă sau poate chiar imposibilă, iar viața de cuplu are de suferit.” ne-a spus anterior medicul. Vezi aici mai multe informații despre malformațiile uterine

Iată interviul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel