MALALA YOUSAFZAI, PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2014: Premiul nu mă va ajuta să trec examenele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Malala Yousafzai a câștigat PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2014, iar vestea că va primi acest titlu a aflat-o în timpul unei ore de chimie. Contrar aparențelor, tânăra pakistaneză nu s-a grăbit să discute cu mass-media, insistatând ca mai întâi să-și încheie toate cursurile din ziua respectivă.

Onorată de marele premiu, Malala Yousafzai a declarat că NOBELUL PENTRU PACE nu este o medalie pe care poți să o păstrezi în cameră, ci îl consideră o încurajare pentru a continua campania pe care o desfășoară în prezent și care militează pentru dreptul fetelor de a accede la educație. 

În urmă cu doi ani, Malala a fost ținta unei tentative eșuate de asasinat, motivul fiind tocmai această campanie.

Tănăra laureată a premiului a amintit în speach-ul său că NOBELUL PENTRU PACE nu o va ajuta să ia examenele finale, totul depinzând de munca ei asiduă, conform BBC.

Citește și: MALALA YOUSAFZAI, PREMIULUI NOBEL pentru PACE pe 2014. Cine este pakistaneza  


Devenind cea mai tânăra leaureată din istoria de 114 ani a premiilor Nobel, militanta în vârstă de 17 ani Malala Yousafzai a primit Premiul Nobel pentru Pace "pentru lupta sa eroică prin care a devenit un simbol al dreptului la educație pentru tinerele" din toată lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel