Malaezia devine a doua țară care respinge găzduirea Jocurilor Commonwealth 2026
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Malaezia a respins oferta de a găzdui Jocurile Commonwealth-ului din 2026, riscând astfel să fie anulate pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.  

Malaezia, care a găzduit Jocurile din 1998, a fost de acord să intervină după ce statul australian Victoria s-a retras din postura de gazdă din motive similare în iulie anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al guvernului malaezian, Fahmi Fadzil, a declarat vineri: "Dacă am avea mai mult timp la dispoziție, cu siguranță am face-o, dar pentru că există un timp atât scurt, atunci șansele sunt mult prea mici".

"Când am evaluat viabilitatea găzduirii Jocurilor, durata de timp necesară și costurile au fost considerate deosebit de prohibitive", a mai spus acesta.

Jocurile, disputate de aproximativ 70 de țări și teritorii care aparțineau Imperiului Britanic, au avut dificultăți în a găsi o gazdă în ultimii ani.

Ultimele șase ediții au avut loc fie în Marea Britanie, fie în Australia

Ultimele șase ediții au avut loc fie în Marea Britanie, fie în Australia.

Birmingham a găzduit ultimul turneu în 2022, dar trebuia să o facă și în 2026.

Aceasta s-a oferit să mute rândul atunci când Africii de Sud i-a fost retras dreptul de organizare din cauza lipsei de progrese arătate în pregătirile sale.

Acest lucru a lăsat CGF să se agite pentru a găsi o nouă locație, Victoria fiind singura opțiune viabilă la acel moment, după ce mai multe alte orașe s-au retras din procesul de licitație din cauza problemelor legate de costuri.

De asemenea, au fost ridicate în mod repetat întrebări cu privire la relevanța unui turneu cu astfel de origini coloniale.

CGF nu a făcut niciun comentariu cu privire la retragerea Malaeziei, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel