Make-up de Halloween. Mirela Vescan: Ca să înțelegem acest tip de machiaj, trebuie să îl menționăm pe Leonardo Da Vinci. La 22 de ani, se ducea la morgă și studia anatomia umană
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 30 oct 2022, 18:07
WhatsApp
Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels
Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels
Mirela Vescan și Thea Haimovitz au dezvăluit secretele unui machiaj reușit pentru sărbătoarea de Halloween. 

”Ca să înțelegem un machiaj de Haloween, trebuie să îl menționăm pe cel mai mare profesor, cel mai mare geniu, cel mai complex savant, Leonardo da Vinci. El este cunoscut ca sculptor, pictor, astronom, fizician etc. El ce făcea noaptea? Avea 22 de ani și se ducea la morgă și făcea studii ca să învețe anatomia umană. Și de la el avem aceste schițe. Schițele lui sunt atât de reale, atât de corecte, încât sunt luate în seamă și prezente în medicină. De ce spun acest lucru? Noi, în machiaj, avem nevoie de câteva coordonate ale feței și ce vedem pe schițele lui. Orbitele ochilor, piramida nazală unde punem culoare mai închisă, și, mai luăm în calcul maxilarul, mandibula și pomeții”, a declarat Mirela Vescan, în cadrul emisiunii ”Mi-Th Influencer”, transmisă de DC News.

”De fapt, ceea ce arătăm aici este cum poți obține din machiaj o față acoperită cu țesut care să arate exact ca un craniu atunci când tu te joci. Adică poți obține forma craniului din machiaj, sub formă de iluzie optică, și acest lucru poate fi făcut din pictură. Dacă Leonardo da Vinci a reușit să deseneze cu asemenea perfecțiune craniul uman, bineînțeles că și noi, în anul 2022, putem să facem niște machiaje încât, atunci când te întâlnești cu cineva, să juri că vezi un craniu și nu un om viu”, a completat Thea Haimovitz.

Urmăriți sfaturile Mirelei Veșcan în înregistrarea video de mai jos.

Citește și:

Părintele Constantin Necula, despre Halloween: Unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele

Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews. „Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele... Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură... Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...”, adăugase Constantin Necula.

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu? „Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat. Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită... happy Halloween!”, a transmis părintele.

Halloween este una din sărbătorile cele mai populare în SUA, alături de Crăciun şi de Ziua Recunoştinţei, însă nu doar copiii, ci și adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 ani trăiesc intens această sărbătoare, potrivit unui sondaj realizat de institutul The Harris Poll.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?