Majoritatea USL în Parlament va fi mai mare decât a avut FSN în 1990, spune Antonescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu
antonescu

Liderul liberalilor Crin Antonescu a susţinut, sâmbătă, la evenimentul de lansare al candidaţilor USL din Bistriţa, că Uniunea va avea cea mai semnificativă majoritate pe care o forţă politică a avut-o în Parlament, depășind-o chiar și pe cea a Frontului Salvării Naționale (FSN) din 1990. 

"Această construcţie politică poate să facă mult mai mult decât să câştige nişte alegeri. (...) Vom avea cea mai semnificativă majoritate pe care vreodată o forţă politică a avut-o în Parlamentul României. Va fi mai mare decât a avut FSN în 1990, o să vedeţi. Această majoritate va reuni valori, idei, doctrine, oameni şi de la stânga şi de la dreapta, de la PSD, PNL, de la conservatori, de la ecologişti şi dintre marii specialişti ai acestei ţări care nu au apartenenţă politică. Primul ministru - cred că nu trebuie să spun cine va fi prim ministru, ştim toţi, ştie şi Băsescu - va avea în spatele său cea mai mare putere politică democratică, legitimă, adică cea mai mare susţinere parlamentară de după 1990 încoace. Şi marea noastră miză, a tuturor, este ce vom reuşi să facem pentru România cu această putere", a spus Antonescu la Bistriţa, citează Agerpres.

În opinia președintelui PNL, "marea reuşită a USL şi ceea ce îi dă forţa deosebită acestei construcţii este că ea a dovedit, până acum cel puţin, că pentru prima oară în România se poate construi în mediul politic consens, compromis politic în sens bun, că pentru prima oară în viaţa politică românească partide care s-au bătut 20 de ani pot sta împreună şi pot construi pentru România".

În faţa membrilor USL din judeţul Bistriţa-Năsăud, Antonescu a vorbit şi despre momentul "firesc" în care PSD şi PNL se vor despărţi şi vor continua separat lupta politică.

"Mă gândesc cu îngrijorare la momentul firesc în care, terminându-ne treaba împreună pentru România, reuşind în acest proiect, în 2016, nu ştiu când, va veni momentul să ne vedem fiecare de treaba noastră, PNL, PSD şi să reîncepem o luptă, o competiţie politică absolut normală", a mai adăugat co-președintele USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel