Data publicării:

Majoritatea nemților susțin că nu merită să lucrezi cu normă întreagă pentru salariul minim din moment ce guvernul crește beneficiile sociale

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Conform unui sondaj realizat în Germania, majoritatea nemților sunt de părere că nu se mai merită să muncească din moment ce guvernul intenționează să crească beneficiile sociale, potrivit Rador. 

În acest moment, valoarea subvențiilor este de 502 euro, urmând ca de la începutul anului viitor acestea să se majoreze la 563 de euro pe lună, numărul șomerilor fiind de peste 5,5 milioane, cifră nu foarte mare, luând în considerare nivelul costului vieții în Germania. Această sumă se adaugă costurilor chiriei și asigurărilor de sănătate care sunt acoperite de guvern pentru persoanele care primesc beneficii sociale. 

Subvențiile vor crește și pentru familiile cu venituri mici

În prezent, subvenția este de 250 de euro pe lună pentru fiecare copil, urmând ca aceasta să fie majorată, iar părinții să primească până la la 635 de euro pe lună pentru primul lor copil și încă 530 de euro pentru fiecare copil.

În Germania, salariul minim este de 12,40 euro pe oră și venitul lunar net este 1.450 de euro, iar mai mult de jumătate din germani susțin, potrivit sondajului INSA pentru Bild, că nu merită să lucrezi cu normă întreagă pentru salariul minim. Potrivit aceluiași sondaj, salariul nu asigură mai mult decât ceea ce primesc cei cu subvenții. Sondajul mai arată că 45% dintre nemți susțin creșterea ajutoarelor sociale, potrivit Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel