Urmărește emisiunea live
Majorare salariu minim. Ludovic Orban, anunţ: Cu cât va creşte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ludovic Orban a anunţat cu cât ar putea fi majorat salariul minim pe economie.

”În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%”, anunţă premierul Ludovic Orban pe pagina de Facebook a Guvernului României. 

"Deja am primit pe masă o analiză şi aşteptăm finalizarea studiului de impact. Mâine, din câte ştiu eu, este convocat Consiliul Tripartit pentru o primă discuţie, vom veni cu analiza noastră şi, evident, cu nişte propuneri între marje privitor la creşterea salariului minim. Evident, trebuie să ţinem cont de factori obiectivi, şi anume indicele de creştere a productivităţii, de creşterea salariului mediu brut, de rata inflaţiei, dar, în acelaşi timp, trebuie să ţinem cont şi de impactul pe care poate să-l aibă creşterea salariului minim asupra profitabilităţii companiilor în mai multe ramuri în care, în ramurile respective, sunt foarte mulţi angajaţi cu salariul minim, astfel încât creşterea costului cu forţa de muncă să nu afecteze profitabilitatea ramurilor respective.

Sigur că vom veni cu o formulă, negociem şi, aşa cum ne-am angajat, obiectivul nostru este ca până la sfârşitul lunii să dăm hotărârea de guvern privitoare la salariul minim", a declarat, luni, Ludovic Orban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel