Maioneză fitness. Rețeta fără ulei
Dacă ții la siluetă, dar nu vrei să renunți la delicioasa maioneză, poți încerca varianta fără ulei.
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 g brânză proaspătă 0% grăsime
- 1 lămâie
- oțet de mere
- sare
Cum se prepară
Cum se prepară maioneza fitness fără ulei Se fierb ouăle timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se taie cuburi. Într-un blender se adaugă ouăle și brânza proaspătă tăiată și ea cuburi mari. Se stoarce jumătate de lămâie și zeama se adaugă peste ouă și brânză, potrivit retete.unica.ro. Cine dorește o maioneză mai acră poate adăuga zeama de toată lămâia.
Se adaugă în blender puțină sare și oțet de mere (după gust). Cine dorește poate adăuga și usturoi pentru un plus de gust. Ingredientele se pasează până se obține o textură omogenă, cremoasă. Maioneza fitness fără ulei se ține la frigider.
Vezi și: Ouă cu brânză la cuptor, rețeta. Cel mai bun mic dejun
Chiftele de porc. Rețeta ușoară de weekend
BONUS: Tort Fraisier, deliciul absolut cu căpșune. Rețea franțuzească
Ingrediente
Pentru crema mousseline:
250 ml lapte
o păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract vanilie
2 ouă mărimea L
65 g zahăr
20 g amidon
130 g unt moale
1 lingură Cointreau sau Kirsch
Pentru blat:
3 ouă marimea M
85 g zahăr alb
25 g unt topit călduț
85 g făină
un sfert de linguriță de sare
Vezi și: Macarons ieftine, fără făină de migdale. Rețeta economică
Pentru sirop:
25 g zahăr
25 ml apă
10 ml Cointreau sau Kirsch
Pentru marțipan:
75 g zahăr pudră
75 g făină de migdale
15 g albuș ou
10 g glucoză (opțional)
colorant alimentar roșu
Vezi și: Prăjitură pufoasă cu prune. Rețetă foarte simplă pentru un desert aromat
Kunefe rețeta. Desertul turcesc fabulos
Pentru umplutură:
250 g căpșune cam de aceeași dimensiune
Cum se prepară tortul Fraisier
Se realizează întâi crema mousseline, apoi pandișpanul genovez, siropul și la final marțipanul roșu.
Într-o cratiță se încălzește laptele alături de păstaia de vanilie tăiată în două părți. Dacă se folosește extract de vanilie se adaugă după fierberea laptelui. Se aduce la fierbere și se dă deoparte. Într-un castron se adaugă ouăle și zahărul. Se mixează până ce ouăle își deschid culoarea (3-5 minute). Treptat se adaugă amidonul cernut și se amestecă având grijă la formarea cocoloașelor, potrivit retete.unica.ro.
Jumătate din cantitatea de lapte preparat mai sus se adaugă peste amestecul de ouă. Se amestecă încontinuu. Amestecul de ouă se adaugă în cratița cu laptele rămas și se pune la foc mediu. Se amestecă încontinuu timp de 3 minute, până se îngroașă. Se ia cratița de pe foc, se adaugă jumătate din cantitatea de unt (65 g unt) și se mixează până ce se obține o cremă omogenă.
Se transferă într-un bol, se acoperă bine cu folie alimentară, astfel încât să atingă cremă peste tot. Se va evita formarea crustei. Se dă la rece. Se va scoate din frigider cu 1 oră sau 1 oră jumătate înainte de a asambla tortul Fraiser. Când suntem gata de asamblarea tortului crema mousseline se va amesteca cu restul de 65 de g unt și lichiorul Cointreau.
Vezi și: Cum se face ciorba de potroace. De ce ai nevoie - Rețeta
Pâine la tigaie cu carne de porc condimentată. Gustarea preferată a zilei: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News