Data publicării:

Maia Sandu şi Volodimir Zelenski, mesaje la startul negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova şi Ucrainei

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Marți au fost lansate oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană ale Republicii Moldovei și Ucrainei.

"Astăzi, Republica Moldova şi Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE. Viitorul nostru este în cadrul familiei europene', a menţionat preşedintele Maia Sandu.

Cui i-a mulțumit Maia Sandu

"Suntem profund recunoscători pentru sprijinul neclintit", a declarat Maia Sandu, amintind contribuţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a preşedintelui Consiliului European, Charels Michel, dar şi a preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. "Suntem mai puternici împreună", a evidențiat Maia Sandu, conform Moldpres.

Republica Moldova şi Ucraina au început, marţi, la Luxemburg, negocierile de aderare la UE

În cadrul unor conferinţe interguvernamentale, Republica Moldova şi Ucraina au început, marţi, la Luxemburg, negocierile de aderare la UE. Biroul pentru Integrare Europeană a precizat faptul că obiectivul autorităţilor de la Chişinău este să asigure pregătirea Republicii Moldova pentru a adera la UE la orizontul anului 2030.

Pe data de 7 iunie, Comisia Europeană a constat faptul că Republica Moldova şi Ucraina au îndeplinit condiţiile de a începe negocierile de aderare la Uniune.

Mesajul lui Zelenski

La rândul său, preşedintele Volodimir Zelenski a salutat lansarea oficială, marţi, a negocierilor de aderare a Ucrainei la UE, "Astăzi este o zi istorică", a spus preşedintele Zelenski pe reţelele sociale.

"Nu ne vom lăsa niciodată deturnaţi de la drumul nostru către o Europă unită, către casa noastră comună, a tuturor naţiunilor europene. O casă care trebuie să fie paşnică", a subliniat președintele Ucrainei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel