Maia Sandu acuză Ministerul de Interne al statului pe care îl conduce că îi urmărește familia la comanda lui Dodon
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Maia Sandu, vizată de atacuri ale rușilor: Locul lor este la "coşul de gunoi" al istoriei  /  Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Maia Sandu, vizată de atacuri ale rușilor: Locul lor este la "coşul de gunoi" al istoriei / Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, acuză Ministerul de Interne al aceluiași stat că îi urmărește membrii familiei la comanda socialiștilor lui Igor Dodon.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că ministrul demisionar de Interne, Pavel Voicu, „a dispus urmărirea membrilor familiei sale.” Potrivit ei, acțiunile au loc la comanda socialiștilor. Declarațiile au fost făcute de șefa statului joi, 27 mai, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

În context, președinta Sandu a menționat că membrii familiei ei sunt urmăriți inclusiv fizic de câteva săptămâni, fără însă să ofere mai multe detalii.

„Ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. El nu poate să mă urmărească pe mine pentru că eu dispun de pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Sigur asta este ilegal, este un abuz, dar asta se întâmplă. Asta sunt elemente de sistem abuziv și ceea ce trebuie să facem noi este să construim un sistem. Trebuie să facem ordine, să ne asigurăm ca avem instituții puternice și curate.

Cel puțin câțiva membri ai familiei, de ceva timp, de câteva săptămâni sunt urmăriți. Nu vreau să dau mai multe detalii. Inclusiv fizic. Asta se întâmplă și cu alți oameni politici care nu sunt din partidul socialiștilor. Acțiunile mele sunt în primul rând ca să curățăm instituțiile, dar ca să curățăm instituțiile trebuie să avem un Parlament. Clar că se face la comanda socialiștilor dacă ministrul Voicu se ocupă de asta”, a declarat președinta Maia Sandu.

Maia Sandu a mai menționat că nu va depune o plângere în acest sens

„Nu o să depun o plângere, o să apelez la cetățeni să meargă la vot, să voteze pentru oameni onești și așa o să ne asigurăm că o să avem miniștri de interne care să respecte drepturile oamenilor, alte instituții ale statului care să respecte drepturile cetățenilor și să nu comită aceste abuzuri și să sancționeze aceste oameni care au comis aceste abuzuri”, a menționat președinta Sandu.

În noiembrie 2019, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, că mai mulți jurnaliști ar fi fost interceptați în perioada în care democrații erau la guvernare, notează Ziarul de Gardă.

Dodon a reacționat nervos, în aprilie, când Maia Sandu a dizolvat Parlamentul

Într-o postare pe Facebook, președintele Republicii Moldova în perioada 2016-2020, Igor Dodon, a comentat decizia Maiei Sandu de a dizolva Parlamentul:

„Vreți alegeri, mergem la alegeri!

Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă.

Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă. (...) (citește continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel