Maia Morgenstern, amenințată. Criticul Daniel Cristea-Enache: S-a depășit o linie roșie, se caută țapi ispășitori
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cauzele care au dus la „amenințările oribile“ pe care Maia Morgenstern le-a primit.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre amenințările pe care marea actriță Maia Morgenstern le-a primit:

„Ceea ce i s-a întâmplat recent Maiei Morgenstern mi se pare foarte grav fiindcă este vorba despre una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, de etnie evreiască. E un star internațional și deja în ziarele din străinătate s-au făcut articole cu acest subiect care este unul foarte grav. În momentul în care o asemenea personalitate publică primește amenințări pe mail, amintind de epoca legionarismului din perioada interbelică, înseamnă că s-a depășit o linie roșie.

M-a bucurat faptul că foarte multă lume a simțit nevoia să se solidarizeze cu marea noastră actriță. Acesta ar fi efectul cât de cât pozitiv al acestui caz foarte grav și de-a dreptul oribil“, e de părere criticul literar.

Atacul la adresa Maiei Morgenstern

„Întotdeauna, în momente de criză colectivă se caută niște vinovați, se caută o categorie sau mai multe categorii care să fie făcute responsabile pentru ceea ce se întâmplă. Până de curând, vinovatul de serviciu era Soros, mai nou este Bill Gates și există în mentalitatea colectivă această idee conspiraționistă conform căreia evreii, masonii, marea finanță mondială fac diferite experimente sociale din cauza cărora suferim cu toții.

Pe acest fond, mai ales al unei instrucții mai precare, pentru că astfel de povești conspiraționiste prind numai la un anumit nivel al publicului, nu la cei care mai citesc și aleg mai multe surse de informare, putem observa că evreii sunt întotdeauna desemnați ca fiind țapi ispășitori. Ei sunt dușmanii de serviciu și, nu este deloc întâmplător că Maia Morgenstern este evreică și din acest motiv a primit aceste amenințări“, a conchis criticul literar.

VEZI ȘI  -  Maia Morgenstern, ameninţată. UNITER, mesaj de "îngrijorare şi revoltă": Situaţie teribilă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel