Data publicării:

Mai mulți parlamentari din Rusia au cerut Dumei de Stat demiterea lui Putin. Ce au pățit imediat după

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mai mulți parlamentari din Rusia au cerut Dumei de Stat demiterea lui Putin. Ce au pățit imediat după / Foto: Kremlin.ru
Mai mulți parlamentari din Rusia au cerut Dumei de Stat demiterea lui Putin. Ce au pățit imediat după / Foto: Kremlin.ru

Află în articol ce au pățit mai mulți parlamentari ruși care au cerut Dumei de Stat să îl demită pe Vladimir Putin.

Mai mulți oficiali locali din Rusia au fost chemați de poliție după ce au cerut demiterea președintelui rus Vladimir Putin. Într-o manifestare rară de disidență, deputații locali din municipalitatea Smolninskoye din zona Sankt-Petersburg au făcut apel la Duma Rusă să-l destituie pe președintele rus din funcție pentru ceea ce ei au numit crime de înaltă trădare, scrie CNN.

Autorul apelului, Dmitri Palyuga, a postat cererea ​​pe Twitter, susținând că Putin este responsabil pentru: "(1) decimarea tinerilor bărbați ruși apți, care ar servi forța de muncă mai bine decât armata; (2) recesiunea economică a Rusiei și exodul de creiere; (3) extinderea NATO spre est, inclusiv prin adăugarea Finlandei și a Suediei pentru a-și "dubla" granița cu Rusia; (4) efectul opus al "operațiunii militare speciale" din Ucraina".

Ce s-a întâmplat la poliție

Palyuga și colegul său deputat Nikita Yuferev au postat ulterior pe Twitter o citație emisă de poliția din Sankt Petersburg pentru "discreditarea instituției de guvernământ". Ulterior, Palyuga a raportat că doi dintre cei patru adjuncți chemați au fost eliberați de poliție și toți sunt de așteptat să se confrunte cu amenzi.

Kremlinul a încercat din greu să înăbuşe orice critică la adresa invaziei sale în Ucraina. După ce a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, guvernul rus a luat măsuri rapide pentru a închide rămășițele presei libere a Rusiei și a introdus o nouă lege care a impus sancțiuni penale severe pentru răspândirea de informații "false". Potrivit OVD-Info, un grup independent care urmărește detențiile în Rusia, 16.437 de persoane au fost arestate sau reținute pentru activism împotriva războiului în Rusia de la începutul invaziei.

Putin admite că sancțiunile occidentale afectează Rusia

Vadimir Putin a spus că economia rusă deține cea mai mare parte a ceea ce el a numit o agresiune financiară și tehnologică din partea Occidentului, dar a recunoscut că sancțiunile creează dificultăți în unele industrii și regiuni.

Vorbind la Forumul Economic de Est de la Vladivostok, președintele rus a recunoscut că acele companii care depind de aprovizionarea din Europa au probleme și că economia națiunii este de așteptat să scadă cu 2/2,5%. Din cauza acestei situații, guvernul a prognozat un excedent bugetar pentru acest an, care, potrivit liderului rus, va fi de 0,5 trilioane de ruble (8,26 miliarde de euro), în timp ce PIB-ul va scădea cu ”aproximativ 2% sau puțin mai mult”, a spus el.

”Pandemia a fost înlocuită de noi provocări globale. Mă refer la frenezia sancțiunilor occidentale, la încercările agresive ale Occidentului de a impune altor țări un model, privându-le de suveranitate și subjugându-le voinței sale”, a spus șeful Kremlinului, potrivit Europa Today.

Putin în discursul său a amenințat că va limita exportul de grâu din Ucraina către Europa și a anticipat că va discuta despre asta cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

”Poate că ar trebui să ne gândim la limitarea exportului de grâu și alte produse alimentare de-a lungul acestei rute (din Ucraina către Europa, n.red.). Cu siguranță mă voi consulta cu președintele turc Erdogan în această chestiune”, a spus el adăugând: ”La urma urmei, am fost noi care am elaborat mecanismul ucrainean de export de cereale”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel