Data actualizării:
Data publicării:

Mai mulți bani pentru IMM-uri! A fost prelungită data până la care pot fi depuse cererile

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Se acordă bani în plus pentru IMM-uri.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a comunicat că va extinde termenul limită pentru depunerea cererilor privind finanțarea acordată întreprinderilor mici și mijlocii în cadrul programului IMMINVEST PLUS, potrivit infofinanciar.ro.

Astfel, FNCC prelungește termenul de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS până la data de 22 decembrie 2023, ora 23:59.

Decizia a fost luată în scopul de a răspunde nevoilor exprimate atât de mediul de afaceri, cât și de sistemul bancar. Această decizie vine într-un context în care Fondul Național de Garantare a Creditelor a acordat 7391 de garanții în valoare de peste 6,2 miliarde de lei, susținând finanțări în cuantum de aproximativ 7 miliarde de lei. Acest sprijin financiar a fost acordat utilizând în întregime plafonul de garantare stabilit inițial de Guvern pentru implementarea programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, precum și a componentelor acestuia în anul 2023.

Noul plafon va facilita accesul la măsurile incluse în schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului.

Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, în valoare de 695,75 milioane de euro, constituie cel mai amplu sprijin financiar aprobat la nivel european.

Pentru acordarea de garanţii, Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţie un plafon de garantare pentru anul 2023 în valoare de 24,3 miliarde lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel