Mai multe avioane F-16 în România. Motivul pentru care Blinken a luat această decizie
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, a declarat că Statele Unite intenționează să trimită avioane de vânătoare F-16 în România pentru a sprijini și întări operațiunile de patrulare aeriană.

Secretarul de stat Antony Blinken a vorbit vineri cu ministrul român de Externe, Luminița Odobescu. Cei doi au discutat despre ancheta desfășurată de autoritățile din România în cazul resturilor de dronă care au fost găsite pe malul Dunării, aproape de granița cu Ucraina, anunță Departamentul de Stat, prin purtătorul de cuvânt Matthew Miller.

În acest context, Blinken și Odobescu au dialogat și despre securitatea spațiului aerian al României, precum și despre prezența suplimentară a unor aeronave F-16 pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Blinken a reafirmat astfel sprijinul SUA față de România, arată digi24.

Șefa diplomaţiei române a salutat sprijinul şi solidaritatea SUA şi a Aliaţilor cu România şi a subliniat importanţa menţinerii în atenţia NATO a evoluţiilor din Marea Neagră şi regiune, potrivit comunicatului citat.

„Ministrul Luminiţa Odobescu şi secretarul de stat Blinken s-au referit la importanţa continuării discuţiilor şi coordonării bilaterale pe teme de securitate şi privind agenda curentă a NATO”, a transmis MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel