MAI, bilanțul care arată TOTUL. Câte sancțiuni au aplicat după ce au verificat peste 22 de mii de români și operatori economici într-o singură zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto: MAI Facebook
foto: MAI Facebook
Autoritățile prezintă raportul zilei de 28 august 2002 cu privire la acțiunile de verificare a măsurilor de protecție sanitară.

'În urma misiunilor derulate în data de 28 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 28 august, 2.796 de operatori economici și 22.081 de persoane.

La activități au participat 5.109 polițiști, 2.043 de jandarmi, 570 de polițiști de frontieră, 123 de cadre ISU, 2 cadre ale IGI, 1.503 polițiști locali, 30 de reprezentanți ANSVSA, 3 inspectori ANPC, 25 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 22 de angajați ai Ministerului Muncii, 85 angajați din cadrul Ministerului Transporturilor și 9 reprezentanți ai autorităților publice locale.

Au fost aplicate 960 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 235.600 de lei, dintre care: 687 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 87.900 lei;

43 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.) în valoare de 64.700 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 83.000 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 28 august a.c., au fost primite 28 de apeluri telefonice. Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 16 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale. 6 dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare. Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.' potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel