MAI, MUTARE înaintea începerii anului şcolar. Nouă structură a poliţiei înfiinţată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Bogdan Despescu
Bogdan Despescu
Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunţat ce decizie a luat ministrul de Interne Marcel Vela, în perspectiva noului an şcolar. 

Bogdan Despescu a anunţat, marţi, înfiinţarea unei noi structuri a poliţiei pentru siguranţa elevilor, în contextul începerii noului an şcolar. 

"Ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înfiinţării unei structuri distincte în cadrul Poliţiei Române. Structura nou înfiinţată va îmbunătăţi şi consolida parteneriatul MAI - şcoală - autorităţi locale în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal.

Astfel va exista o prezenţă mult mai mare şi mai activă a poliţiştilor în mediul şcolar, respectiv în procesul educaţional. (...) Structura nou formată, denumită Poliţia Siguranţă Şcolară, va acorda o mai mare importanţă activităţilor şi măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori şi eliminarea din timp a potenţialelor riscuri, în principal pentru prevenirea consumului de droguri, trafic de persoane şi violenţă juvenilă", a anunţat secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel