Magistratul care coordonează ancheta în cazul bărbatului ucis de poliţie în Londra a amânat audierile până pe 12 decembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
magistratii lungesc ancheta in cazul barbatului ucis la londra
magistratii lungesc ancheta in cazul barbatului ucis la londra

Ancheta în cazul lui Mark Duggan, a cărui moarte a provocat proteste violente la Tottehnam, este condusă de magistratul Andrew Walker. Autoritaăţile britanice susţin că cercetările ar putea dura până la 6 luni. În urma unei proceduri judiciare se pare că poliţiştii au tras un singur glont în zona pieptului, care s-a dovedit a fi mortal.

"Îmi exprim cele mai profunde sentimente faţă de familia lui Mark Duggan", le-a spus Walker membrilor familiei lui Duggan. "Aşa cum vor afla la momentul potrivit, va avea loc o anchetă cu privire la moartea lui Mark Duggan, iar aceasta este prima etapă în cadrul acestei proceduri", a adăugat el.

De asemenea, Walker le-a dat asigurări că autorităţile "vor coopera îndeaproape cu IPCC, în cadrul întregii proceduri".

Colin Sparrow, adjunctul directorului Comisiei Independente pentru Plângeri împotriva Poliţiei (IPCC), care anchetează incidentul, a declarat în cadrul acestei audieri că ancheta internă poate dura până la şase luni.

Mark Duggan, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat miercuri, pe Ferry Lane, la Tottenham, în nordul Londrei, după ce poliţiştii au oprit oprit taxiul în care se afla, pentru a fectua o arestre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel