Cătălin Predoiu, despre Dana Gîrbovan (UNJR), AMR, AJADO, APR: Nu pot fi asimilate cu noțiunea de magistrați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Cătălin Predoiu a susținut, astăzi, în timpul audierii sale, că asociațiile de magistrați care au cerut refacerea MCV ”nu pot fi asimilate cu noțiunea de magistrați”.

Un deputat a intervenit la audierea lui Cătălin Predoiu pentru funcția de ministru al Justiției și l-a întrebat pe acesta de ce PNL ține cu tot dinadinsul să fie desființată Secția Specială.  

Iată discuțiile dintre cei doi: 

Deputat: Pe data de 20 ianuarie 2020, patru asociații de magistrați, respectiv, Asociația Magistraților din România, Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Procurorilor din România au trimis o scrisoare la Comisia Europeană prin care acuză în care acuză o campanie de dezinformare cu privire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. (...) De ce țineți cu tot dinadinsul dvs. și PNL să desființați această Secție pe care magistrații o consideră o formă de protecție față de interferențele serviciilor de informații, cum a reieșit din protocoalele secrete?

Cătălin Predoiu: Câteva precizări, doamna deputat. Întâi ați spus așa că magistrații au trimis o scrisoare, etc. Ați citat câtiva asociații. Am tot respectul pentru asociațiile respective, pentru membrii lor, dar fără supărare, nu pot fi asimilate cu noțiunea de magistrați. Noi nu știm la ora asta câți membrii au acele asociații, aș spune că e mai puțin relevant. Dacă vreți să vorbim de magistrați, atunci putem să vorbim de consultarea pe care a făcut-o Ministerul Justiției cu toate instanțele și acolo da, putem să vorbim de magistrați... și între ei s-au pronunțat pentru desființare. În Ministerul Public aproape 90% și în jur de 70% în răspunsurile venite de la instanțe. 

Aceleași asociații de magistrați au transmis, în urmă cu o zi, că raportul MCV din anul 2019 trebuie refăcut. Vezi, accesând link-ul de mai jos, de ce sunt nemulțumiți magistrații: 

 Magistrații cer REFACEREA MCV pe 2019! Revoltă în justiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel