Magazinele cu marijuana din California aproape de final. Procurorii federali vor să le închidă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cea mai mare cultură de cannabis descoperită vreodată în România.
Cea mai mare cultură de cannabis descoperită vreodată în România.

Magazinele de iarbă din California, stat în care marijuana este legală atât timp cât e folosită cu scop de medicinal, ar putea fi închise după ce autoritățile i-au somat pe propietarii acestora să nu mai vândă produsele.

În notificările trimise către 16 de magazine procurorii îi avertizează că deși legile statului California le permit activitatea pe care o desfășoară, legile federale nu. În cazul în care patronii nu vor închide magazinele, vor fi pedepsiți confom legii, pentru trafic de droguri.

Decizia autorităților i-a înfuriat pe patroni, care spun că niciodată nu s-a vrut atât de mult închiderea ”farmaciilor verzi”.

” De 15 ani, marijuana este legală în California. Au mai fost încercări și pe vremea administrației Bush, dar niciodată nu s-a trecut la condamnări, arestări etc. ”, a declarat Kris Hermes purtătorul de cuvânt al grupului american Americans for Safe Access.

”Nu îl înțeleg pe Obama. Tot ce aud de la el este cu bugetul țării... principala lui grijă. Plătesc de 14 ani taxe la stat din afacerea cu marijuana pe care o am.”, a spus un patron.

Anual, în Statele Unite ale Americii se încasează 1.6 miliarde de dolari din taxe și impozite aplicate industrei de marijuana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel