Urmărește emisiunea live
MAE, atenționare de călătorie pentru cei care merg în Franța
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie pentru cei care merg în Franța / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
MAE, atenționare de călătorie pentru cei care merg în Franța / Foto: Pixabay, de Pete Linforth
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Franța.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru cei care merg în Franța, din cauza grevei generale a mai multor sindicate din această țară.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, în data de 29 septembrie 2022, va avea loc o grevă generală în numeroase sectoare de activitate. Pe cale de consecință, se anticipează perturbări ale circulației feroviare pe liniile: Transilien, Intercité, TER și RER.

Regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) anunță perturbări ale circulației care vor dura până la data de 30 septembrie, ora 07:00.

Se recomandă cetățenilor români să consulte orarul feroviar, accesând pagina web https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/info-trafic/idf, iar pentru RATP - https://www.ratp.fr/infos-trafic.

Asistență consulară



Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: ‪+33147052966‬ și ‪+33147052755‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

1. Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: ‪+33680713729‬;

2. Consulatul General al României la Marsilia: ‪+33610027164‬;

3. Consulatul General al României la Lyon: ‪+33643627736‬;

4. Consulatul General al României la Strasbourg: ‪+33627050022‬.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", a transmis MAE într-un comunicat.

Macron intervine în conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan: Negociați fără întârziere

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel luni la Armenia şi Azerbaidjan să înceapă "fără întârziere" negocieri pentru a se ajunge la o "pace durabilă", primindu-l pe premierul armean Nikol Paşinian, potrivit AFP.

"Recursul la forţă nu poate fi soluţia nici pentru Armenia şi nici pentru Azerbaidjan, iar dialogul trebuie restabilit fără întârziere", a subliniat el, alături de Paşinian, în faţa presei.

"Toate problemele nerezolvate, şi ştim că ele sunt numeroase, trebuie să fie tratate exclusiv pe calea negocierilor", a insistat el.

La 13 septembrie, au izbucnit ciocniri sângeroase, soldate cu aproape 300 de morţi, la frontiera dintre cele două ţări, care aruncă una asupra alteia vina pentru lupte, cele mai violente de la războiul din 2020 pentru controlul asupra enclavei Nagorno Karabah.

"Situaţia rămâne extrem de gravă la faţa locului", a spus Macron. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel