MAE, anunț important pentru românii care vor să plece în concediu. Atenție la următorul aspect
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Autoritățile norvegiene păstrează și după 15 iulie măsura de autoizolare pentru zece zile în cazul românilor care merg în Norvegia, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE a transmis că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile norvegiene Ambasadei României la Oslo, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua, și după data de 15 iulie, să fie supuse regimului aplicabil în prezent.

Cu alte cuvinte, românii vor fi plasați în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

MAE precizează că, potrivit autorităților norvegiene, din data de 15 iulie, măsura autoizolării se va aplica în funcție de rezidența persoanei în cauză, astfel încât cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă măsura autoizolării.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Oslo + 47 22 561237, + 47 22 446951, + 47 22 556832 și + 47 22 558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel