Data actualizării:
Data publicării:

Macron se întâlnește azi cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Președintele Franței, Emmanuel Macron, urmează să se vadă cu omologul său, liderul egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo.

Președintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni astăzi cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo, potrivit declarațiilor biroului prezidențial citate de Reuters.

Reamintim că liderul egiptean Abdel Fattah el-Sisi a organizat sâmbătă, la Cairo, o întâlnire de pace cu scopul de a preveni o escaladare a situației din Gaza către un conflict regional de amploare. Cu toate acestea, un aspect cheie este faptul că trio-ul de țări deosebit de influente - Statele Unite, Israel și Iran - nu a fost prezent la discuții, conform relatărilor Politico.

Macron propune reactivarea unei coaliții internaționale care să lupte împotriva Hamas

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a deplasat, marți, în Israel unde s-a întâlnit cu familiile cetățenilor francezi dispăruți ori răpiți de gruparea palestiniană Hamas, pe 7 octombrie. Liderul de la Palatul Elysée s-a întâlnit cu omologul israelian Isaac Herzog, cu premierul Benjamin Netanyahu dar și cu liderul opoziției israeliene, Yair Lapid. Acesta a propus reactivarea unei coaliții internaționale, care să lupte împotriva mișcării palestiniene. Autoritatea Palestiniană nu mai are nicio putere în Fâșia Gaza, de când a fost înlăturată de aici, în 2007. Planul președintelui francez este să ajungă și la Amman pentru a se întâlni cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei.    

Franța este una dintre cele mai afectate țări, alături de Statele Unite și de Thailanda, în urma atacurilor din 7 octombrie când numeroși străini au fost uciși ori luați ostatici de mișcarea palestiniana Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel