Macron a vorbit despre OBLIGATIVITATEA vaccinului anti-COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În timp ce majoritatea țărilor din Uniunea Europeană au început campania de vaccinare, președintele Emmanuel Macron a vorbit despre obligativitatea vaccinului anti-COVID-19.

Astăzi, 27 decembrie, majoritatea statelor din Uniunea Europeană au început campania de vaccinare împotriva COVID-19. Mihaela Anghel, asistentă medicală la Matei Balş, a fost primul român care s-a vaccinat împotriva COVID-19 (mai mult detalii AICI). 

Macron, mesaj despre obligativitate

În acest context, președintele Emmanuel Macron a venit cu un mesaj privitor la obligativitatea vaccinării. Într-un mesaj postat pe Twitter care marchează începutul vaccinării în Franța și Europa, Macron i-a îndemnat pe francezi să aibă încredere în știință, acceptând vaccinul, dar a precizat că acesta nu este obligatoriu. Una din trei persoane din Franța consideră că vaccinurile nu sunt sigure, cea mai mare cifră din statele UE, potrivit cercetărilor Wellcome Trust.

„Am spus-o, o voi repeta: vaccinul nu va fi obligatoriu. Să avem încredere în cercetătorii și medicii noștri. Suntem țara Iluminismului țara lui Louis Pasteur, rațiunea și știința trebuie să ne ghideze“, a scris Macron pe Twitter, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel